Fettsuging mage - Liposkulptur

Noen kan ha lokale fettansamlinger som er vanskelige eller umulig å både trene og slanke bort. I slike tilfeller er det god indikasjon for fettsuging. Fettsugingen i seg selv er ingen slankemetode, mer en metode for figurforming. På engelsk kalles det derfor liposuction, liposkulptur på norsk. Noen har også problemer med lipødem som også kan ha svært gode resultater ved denne type inngrep.

Mage, hofter og midje

Mage, hofter og midje er de vanligste områdene som behandles med fettsuging/liposkulptur. Huden trekker seg vanligvis pent sammen, også når det eventuelt foreligger et lite overskudd av hud. Fettsuging av mage gjøres ofte i kombinasjon med bukplastikk for å oppnå det beste resultatet. Hudoverskudd i hofteområdet er sjelden et problem.

Bryster

Det er hovedsakelig menn som fettsuger brystene, men det gjøres også til tider på kvinner i forbindelse med brystreduksjon. Dette er den vanligste formen for fettsuging blant menn. Fordelen med fettsuging fremfor vanlig kirurgi, er at du unngår store, skjemmende arr. I tillegg til fettvev fjernes ofte også kjertelvev hos menn for å oppnå best mulig resultat.

Under og etter behandlingen

Bedøvelse

Sedasjon med lokalbedøvelse eller narkose

Nedetid

3-7 dager

Tid på klinikken

Totalt 3-4 timer

Kontroll

Etter 7-14 dager og 6 måneder

Fettsuging mage
  • Pris: Klikk her for prisliste
  • Operasjonstid: 1-3 timer. Avhenger av område.
  • Total tid på klinikken: 2-4 timer
  • Bedøvelse: Lokalbedøvelse med sedasjon eller narkose
  • Kompresjonstøy: Døgnet rundt i 1 uke, deretter dagtid i 3 uker
  • Kontroll: Etter 8 dager og etter 6 måneder
  • Nedetid: Litt avhengig av behandlingen, men oftest 3-4 dager
  • Fjerning av sting: Fjernes på 8-dagers kontrollen

Ofte stilte spørsmål

Det er svært ulikt i hvilken grad personer får blåmerker, noen får mer, andre får lite eller ingenting. Teknikken som brukes gjør at det blir minimalt med blødning under inngrepet. Du må regne med at det er hovent og kan føles litt ujevnt de første ukene og opp mot 12 uker etter inngrepet. Dette er helt normalt og går seg gradvis til. Det er viktig å bruke kompresjonsplagget som anbefalt.

Smerte oppleves veldig individuelt, men teknikken som brukes på Klinikk A gir minimale smerter og svært sjelden komplikasjoner. De fleste tilbakemeldingene vi får er at de føler seg «uforskammet bra» allerede dagen etter operasjonen.
Kosmetisk kirurgi gir ikke rett til sykmelding. Vi anbefaler derfor at du tar fri fra jobben 1 uke etter inngrepet dersom du har fysisk arbeide. Ved kontorarbeid kan det holde med 2-4 dager fri.

Vil du lese mer om fettsuging og liposkulptur?

Les mer om fettsuging mage i vår blogg eller på Norsk Helseinformatikk (nhi.no) har god og nøytral informasjon om fettsuging og liposkulptur.
Les mer om fettsuging og liposkulptur på nhi.no