Hjem | Kosmetisk | Åreknuter

Behandling av åreknuter

Velkommen til Klinikk A – Ekspertene på åreknutebehandling og plastikkirurgi! Vi tilbyr moderne og skånsom behandling av åreknuter som gir deg gode resultater og en trygg opplevelse. Vårt erfarne team med karkirurg er dedikert til å hjelpe deg med å løse dine åreknuteproblemer.

åreknuter
Innholdsfortegnelse

Hva er åreknuter?

Åreknuter er utvidete og synlige blodårer som kan forekomme på bena og noen ganger på andre deler av kroppen. Åreknuter kan være både kosmetiske skjemmende og gi fysiske plager. Eksempler på fysiske plager kan være ubehag som irritasjon og smerte, misfarging i huden, hevelse og tyngdefornemmelse. Hos Klinikk A forstår vi betydningen av å finne riktig behandling for å forbedre den enkeltes livsvalitet, både når det gjelder de kosmetiske og de fysiske plagene.

 

Moderne RF-ablasjon – sikker og effektiv

Vi benytter oss av en moderne og avansert behandlingsmetode kalt RF-ablasjon for åreknuter. Denne metoden er ansett som trygg, effektiv og har vist seg å gi gode, varige resultater. RF-ablasjon innebærer bruk av varmeenergi for å lukke og forsegle de berørte årene. Dette fører til at blodet omdirigeres til sunne årer, og de utvidede årene gradvis forsvinner.

RF-ablasjon er en minimalt invasiv prosedyre som utføres under lokalbedøvelse. Et tynt kateter føres inn i åren gjennom et lite snitt, og RF-energi påføres for å varme opp og lukke åreveggen. Behandlingen tar vanligvis omtrent en time, og du kan forvente minimalt med ubehag og ingen nedetid etterpå. Du vil kunne gå tilbake til dine daglige aktiviteter umiddelbart etter inngrepet.

I de tilfeller det også er behov for kirurgisk fjerning av lokale åreknuter, vil dette utføres under samme operasjon. Hvilken prosedyre som er aktuell vil kirurgen diskutere med deg under en preoperativ konsultasjon.

 

Overfladiske kartegninger? Sklerosering er svaret!

I tillegg til behandling av åreknutene, kan vi også hjelpe deg med å behandle overfladiske karnettverk, også kjent som overfladiske kartegninger, eller spider nevi.  Disse er synlige blokar nær hudoverflaten og kan skyldes åreknuter, genetikk, hormonelle endringer eller aldring. Dette kan være like irriterende som synlige åreknuter. Vi tilbyr sklerosering, en prosedyre der et skleroserende middel injiseres direkte i spider nevi. Dette fører til at blodkarret kollapser og forsvinner, og etterlater seg jevnere hud hvor kartegningene minimeres eller forsvinner

Skleroseringsterapi fungerer ved å irritere og betente blodkarveggen, noe som fører til at karet kollapser og gradvis forsvinner. Etter hvert som karet forsvinner, vil blodet omdirigeres til sunne årer, og du vil oppleve en betydelig reduksjon i synligheten av overfladiske kartegninger.

Sklerosering er en trygg og effektiv behandlingsmetode som vanligvis tar rundt 30 minutter å utføre. Etter inngrepet kan du oppleve litt ubehag og hevelse, men dette vil avta i løpet av noen dager. Du kan forvente å se forbedringer i utseendet på spider nevi i løpet av noen uker, og flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå optimale resultater.

Personlig tilpasset behandling

Vi forstår at hver pasient er unik og deres åreknuteproblemer kan variere. Derfor tilbyr vi personlig tilpasset behandling basert på en grundig vurdering av dine åreknuter. Vårt erfarne team med karkirurg i spissen vil nøye undersøke dine åreknuter, lytte til dine bekymringer og mål, og deretter utvikle en skreddersydd behandlingsplan som passer for deg.

Vi vektlegger en helhetlig tilnærming til behandling av åreknuter og tar hensyn til faktorer som alvorlighetsgraden av åreknutene, underliggende årsaker, eventuelle symptomer og dine individuelle preferanser. Dette gir oss muligheten til å tilby deg den mest effektive og skånsomme behandlingen som passer dine unike behov.

Personlig tilpasset behandling av areknuter

Profesjonelt team du kan stole på

Vår karkirurg er svært erfaren og kompetent innen åreknutebehandling. Vi setter alltid din trygghet og komfort først, og streber etter å gi deg den beste opplevelsen gjennom hele behandlingsprosessen. Våre leger har gjennomført utdanning og trening av høyeste standard, og vi holder oss oppdatert med de nyeste teknikkene og forskningen innen åreknutebehandling.

Vi forstår betydningen av tillit og trygghet når det gjelder valg av behandlingssted. På Klinikk A kan du være trygg på at du er i gode hender. Vi vil alltid sørge for at dine spørsmål og bekymringer blir besvart, og at du blir tatt vare på på en profesjonell og respektfull måte.

hjelp med åreknuter og behandlinger team klinikk a

Bli kvitt dine åreknuter

Hvis du sliter med åreknuter og ønsker en effektiv og trygg løsning, kontakt Klinikk A i dag. Vi vil gjerne svare på dine spørsmål, planlegge en konsultasjon og gi deg den riktige behandlingen for dine behov. Kom og oppdag hvorfor vi er ledende når det gjelder behandling av åreknuter.

Du fortjener å føle deg komfortabel med kroppen din og å kunne leve uten bekymring for åreknuter. Med vår effektive og skånsomme behandling kan du oppnå dette. Ta det første steget mot bedre velvære og kontakt Klinikk A i dag.

Start din reise mot åreknuter og frihet
Forundersokelse for en effektiv areknutebehandling

Forundersøkelse før en effektiv åreknutebehandling

Før du kan gå videre med en eventuell åreknutebehandling, ønsker vi å tilby deg en forundersøkelse for å sikre at du får den mest passende behandlingen for dine åreknuter. Hos Klinikk A verdsetter vi dialogen mellom deg som pasient og våre erfarne plastikkirurger. Derfor er en konsultasjon et viktig første skritt mot å oppnå ønsket resultat.

 

Hva innebærer en konsultasjon?

En uforpliktende konsultasjon gir deg muligheten til å uttrykke dine ønsker og behov angående åreknutebehandling. Våre plastikkirurger vil lytte nøye til dine bekymringer og mål, og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Vi setter av god tid til konsultasjonen for å sikre at du får all den informasjonen du trenger for å ta en veloverveid beslutning.

Under konsultasjonen vil vi diskutere ulike behandlingsmuligheter og fordeler og ulemper ved hver metode. Vi vil nøye vurdere din individuelle situasjon og lage en behandlingsplan skreddersydd for dine behov og mål.

Komme i gang med konsultasjonen

Når du ankommer klinikken, vil våre medarbeidere ønske deg velkommen og gi deg et skjema som må fylles ut i ventesonen. Deretter vil selve konsultasjonen starte på legekontoret, der vi går gjennom dine ønsker og vurderinger. Vårt mål er å etablere en god dialog og finne den beste behandlingen for deg.

Vi vil diskutere tidligere sykdommer, allergier, medisiner du bruker og andre relevante opplysninger for å sikre at behandlingen er trygg og skreddersydd for deg. Videre vil vi gjennomføre en grundig undersøkelse av åreknutene dine.

Skreddersydd behandlingsplan

Etter undersøkelsen vil vi vurdere hvilken behandlingsmetode som kan være mest passende for dine åreknuter. Vi vil diskutere ulike alternativer, fra RF-ablasjon til sklerosering og eventuelle andre behandlinger som kan være relevante for deg. Vi er dedikerte til å finne den rette løsningen som gir deg best mulig resultat.

Vi vil gi deg realistiske forventninger til behandlingen, og vise deg bilder av tidligere pasienter for å illustrere mulige resultater. Det er viktig å forstå at hvert individ er unikt, og resultatene kan variere avhengig av dine spesifikke forhold.

Veloverveide valg

Vi ønsker at du skal føle deg trygg og godt informert når du tar beslutningen om å gå videre med åreknutebehandling. Våre erfarne kirurger vil forklare plasseringen av arr. Vi tar også hensyn til eventuelle tendenser til større arrdannelse og vurderer de beste alternativene for deg.

Vi forstår viktigheten av å minimere risikoen for komplikasjoner. Våre behandlingsmetoder er basert på etablerte vitenskapelige metoder, og vi streber etter å gi deg den beste omsorgen og følge de beste praksisene.

Planlegg videre behandling

Ved slutten av konsultasjonen vil du ha muligheten til å stille spørsmål og føle deg trygg på at du har fått all nødvendig informasjon. Hvis du er klar til å gå videre, vil vi få muligheten til å booke time for åreknutebehandlingen. Vi vil også planlegge videre oppfølging for å sikre at du får den beste omsorgen gjennom hele prosessen.

Vårt mål er å hjelpe deg med å oppnå ønsket resultat, og vi ser frem til å være en del av din reise mot åreknutfrihet.

Veien etter åreknuteoperasjon

Veien etter åreknuteoperasjon - Hva du kan forvente

Når du har tatt beslutningen om å gjennomføre en åreknuteoperasjon, er det viktig å være klar over hva som skjer før, under og etter inngrepet. Her gir vi deg en oversikt over det du kan forvente i de ulike stadiene av prosessen.

Før operasjon – nødvendige papirer og resept

Før operasjon vil du motta nødvendig skriftlig informasjon. Det sendes inn e-resept på smertestillende og forebyggende antibiotika. Vi anbefaler at dette hentes ut noen dager før operasjon.

Operasjonsdagen

På operasjonsdagen vil du bli ønsket velkommen av vårt erfarne team på klinikken. Du vil bli forberedt til inngrepet, og det vil bli gjennomgått informasjon om hva som vil skje under operasjonen. Du vil få en grundig undersøkelse, forberedes for anestesi og bli gitt medisiner etter behov. Dersom det er avtalt opersjon i narkose, må du stille fastende de siste 6 timene før operajson.

Du hilser på kirurgen om gjør nødvendige makrkeringer på huden før operasjonen. Dersom du har spesifikke spørsmål eller bekymringer, vil vi være tilgjengelige for å svare på dem før operasjonen starter. Vårt team vil gjøre alt for å sikre at du føler deg rolig og trygg før inngrepet.

Tiden etter operasjon

Etter åreknuteoperasjonen vil du bli overvåket nøye av vårt medisinske personale for å sikre god restitusjon. Du kan forvente å hvile og bli observert på vår postoperative avdeling før du blir utskrevet samme dag.

Det er normalt å oppleve litt ømhet og ubehag i de behandlede områdene etter operasjonen. Smertestillende medisiner kan bli foreskrevet for å lindre ubehaget. Vi anbefaler å følge våre etterbehandlingsinstruksjoner nøye for å fremme rask helbredelse.

Håndtering av bandasje etter operasjon

Huden bandasjeres med flytende plaster, Micropore tape og en absorberende Micropore bandasje over dette. Etter operasjonen vil det bli påført komprimerende bandasje eller elastiske strømper for å støtte og beskytte de opererte områdene. Det er viktig å følge instruksjonene for bandasje og strømpebruk nøye. Du må holde bandasjen ren og tørr, og unngå å fjerne den før det er godkjent av legen.

Du vil få instruksjoner om hvordan du kan dusje og ta vare på bandasjen for å fremme en trygg og hygienisk tilheling. Ved første dusj kan du ta av Meporebandasjen, men du skal behandle Micropore tapen inntil videre. Vårt personale vil gi deg all nødvendig veiledning og svar på spørsmål angående bandasjen.

Etterkontroll

Etter operasjonen vil du ha en planlagt etterkontroll for å vurdere tilhelingen og sikre at alt går som forventet. Dette gir oss muligheten til å vurdere resultatet av operasjonen og svare på eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha.

Under etterkontrollen vil vi også gi deg råd om videre oppfølging hjemme, inkludert fysisk aktivitet, arbeidsaktiviteter og bruk av elastiske strømper eller andre støttende hjelpemidler. Etterkontroll er en viktig del av behandlingsprosessen for å sikre at du får optimalt resultat.

Risiko for komplikasjoner

Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det en viss risiko for komplikasjoner. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til, blødning, infeksjon, blodpropp, arrdannelse eller uventede reaksjoner på medisiner eller anestesi.

Vårt erfarne medisinske team tar alle nødvendige forholdsregler for å minimere risikoen for komplikasjoner under og etter operasjonen. Vi vil gi deg informasjon om risikofaktorer og hvordan du kan bidra til å redusere risikoen.

Det er viktig å følge våre etterbehandlingsinstruksjoner nøye og kontakte oss umiddelbart hvis du opplever uvanlige symptomer eller har bekymringer.

Vår prioritet er å sikre din sikkerhet og trivsel gjennom hele behandlingsprosessen. Vi vil være der for deg, svare på dine spørsmål og gi deg den støtten og omsorgen du trenger for en vellykket åreknuteoperasjon.

Les mer om åreknuter på nhi.no

Vurderinger

MrJhb82
MrJhb82
24. April, 2024
Jeg er en mann på 41 år, og jeg tok en øvre og nedre øyelokkoperasjon. Fikk god informasjon i forkant, og følte jeg ble godt veiledet gjennom hele prosessen fra første konsultasjon, på operasjonsdag, og til stingene ble tatt en uke etterpå. Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner utenom det som er normalt, og anbefaler Klinikk A på det varmeste.
Patricia Lopez
Patricia Lopez
23. April, 2024
Strålende fornøyd med hele opplevelse både før og etter opersjonen Kirurg Ståle Buhagen fantastisk flink i det han driver med. Anbefales på det sterkeste 👍
Marianne Magdal
Marianne Magdal
26. Februar, 2024
Dr. Ståle Buhagen var veldig behagelig under konsultasjonene, lyttet var ærlig og tillitskapende. Jeg fikk god informasjon og er meget fornøyd med alt på Klinikk A.
Sara Maria Nystrand
Sara Maria Nystrand
16. Februar, 2024
Strålende fornøyd med hele opplevelsen. Veldig flott lokale, utrolig hyggelig ansatte. Jeg er super fornøyd både med konsultasjon før inngrepet, selve operasjonsdagen- da drømte jeg at jeg var på sydenreise og var strålende fornøyd når jeg våknet og hadde fått gjennomført bukoperasjon og flyttet litt fett til brystene. Jeg hadde lite smerter i etterkant- og var på topptur før to uker etter operasjon. Strålende fornøyd med resultatet. Kirurg Ståle Buhagen er veldig profesjonell, er veldig behagelig og lett å ta opp eventuelle vanskelige spørsmål man lurer på. Anbefales på det sterkeste!
Irene Flood Dalen
Irene Flood Dalen
13. Februar, 2024
Fikk utført brystforstørring med proteser hos Ståle Buhagen, en utrolig dyktig kirurg som ga meg ett fantastisk resultat og nøyaktig hva je hadde sett for meg! Nydelige lokaler, stødige og profesjonelle ansatte fra første stund og bra oppfølging gjorde dette til en god og trygg opplevelse... Anbefaler disse på det sterkeste!!
Randi Baakind
Randi Baakind
29. Januar, 2024
Kirurg Ståle Buhagen og teamet på Klinikk A kan varmt anbefales! Her blir du trygt og profesjonelt tatt i mot. Ståle er tok seg god tid under første konsultasjon slik at valget for hvilket inngrep som passet meg best ble greit å ta. På operasjonsdagen blir jeg igjen møtt av en trygg og hyggelig Ståle, samt de flinke anestesifolka! Fra oppvåkning og videre til jeg kunne reise hjem noen timer senere er det anestesisykepleier Johnny som sørger for alt man trenger, til og med en god latter☺️ Så igjen, varm anbefaling fra meg🤗 Mvh Randi
Nell Richards
Nell Richards
17. Januar, 2024
Amazing and gave full confidence from start to finish. Able to accommodate a surgery date last minute and the consultation gave all the information to go ahead. Results are perfect and follow up consultation went great.
Thomas Gruer Haakonsen
Thomas Gruer Haakonsen
2. Januar, 2024
Jeg var hos Ståle, og har gjort endringer på hele overkroppen. Igjennom hele prosessen har Ståle hjulpet meg og vært tilgjengelig. Jeg er veldig fornøyd og vil absolutt anbefale Klikk-A, fra jeg kom inn døra har alle jeg møtte der både tatt meg godt imot og tatt godt vare på meg. Hjelper også at jeg strålende fornøyd med resultatet
Klinikk A

Møt Klinikk A sine ledende eksperter innen liposkulptur og plastikkirurgi for å få en faglig, individuell vurdering av dine muligheter.

hjelp med åreknuter og behandlinger team klinikk a

Over 30 års erfaring

Din plastikkirurg i Oslo

Ekspertise innen plastikkirurgi, og kosmestisk kirurgi

Leverandør av liposkulptur og plastikkirurgi siden 1992