Hjem | Kosmetisk | Volum og skulpturering

Volum og skulpturering

Volum og skulpturering

I huden har vi fra naturens side et stoff som heter hyaluronsyre. Dette stoffet er med på å balansere hudens egen fuktighet, samtidig som det bidrar til å opprettholde hudens naturlige spenst og fylde.

Med årene dannes ikke nye hudceller like raskt, huden blir tynnere samtidig som den holder dårligere på fuktigheten. Dette bidrar til at kollagen og elastinnivået synker, noe som gjør at huden blir slappere og får en dårligere struktur i form av fine linjer og rynker i huden.

Filler består hovedsakelig av hyaluronsyre. Hyaluronsyre som benyttes til injeksjonsbehandling er nesten identisk med kroppens naturlig forekommende hyaluronsyre.
Produktet binder seg til vann og bidrar til å fukte huden innenfra. Hyaluronsyre ivaretar også kollagen og elastinfibrene i huden, som bidrar til å gjenopprette hudens struktur og fylde. Fine linjer og rynker vil derfor glattes ut.
Det finnes flere type fillere i ulike varianter. De mest kjente merkene på markedet per dags dato er Juvederm og Restylane. Dette er produkter av høy kvalitet, som også er FDA godkjent i USA (Food and Drug Administration). Dette innebærer at produktene har blitt grundig testet i forskningsstudier som dokumenterer at produktene fungerer slik som de skal, og ikke minst at produktene er trygge å bruke. Per dags dato så er det kun 3 varemerker innen fillerbehandling som er FDA godkjent, Restylane, Juvederm og Teosyal.

Fillers pris

  • 0,5 ml 3200,-
  • 1 ml 4300,-
  • 2 ml 7500,-
  • 1 ml Skinbooster 3500,-
  • 2 ml Skinbooster 6500,-

Både Restylane og Juvederm er hyaluronssyrefillere som gjenoppretter hudens volum og struktur. Begge merkene er ikke-animalske produkter, som vil si at de er trygge å injisere i huden og at det sjeldent oppstår allergiske reaksjoner. Både Juvederm og Restylane inneholder lidokain (lokalbedøvelse), som er med på å bedøve området underveis i behandlingen. Det som skiller Juvederm og Restylane er i hovedsak molekyloppbyggingen av produktene og konsistensen på geleen.
Effekt og varighet etter behandling er omtrent det samme og avhenger av området som blir behandlet og hvilket produkt som er tatt i bruk.

Både Juvederm og Restylane kommer i ulike varianter som er tilpasset ulike behandlingsområder og hvilken behandlingseffekt man ønsker. Tradisjonelle fillere kan bygge volum og fylde, eller jevne ut fine linjer eller rynker i huden. Det finnes også skinboosterbehandling. Dette er en mer tyntflytende filler som tilfører huden fukt, samtidig som det jevner ut arr og andre ujevnheter i huden. Huden får også en bedre spenst og struktur over tid.

– Volumtap i kinn / kinnben.
– Innsunket tinning
– Søkk under øynene / mørke ringer
– Sure munnviker
– Leppeforstørrelse
– Jevner ut rynker og linjer i huden
– Nesekorrigering
– Gjenopprette fuktigheten i huden
– Redusere aknearr
– Gi skarpere, mer markert kjevelinje
– Fremheve hake

Hensikten med fillerbehandling er ikke å endre på den du er, men å fremheve de trekkene som får deg til å føle deg som en bedre utgave av deg selv. Resultatet etter fillerbehandling kommer rett etter behandling og varer ca. 6-18 måneder. Dersom resultatet ikke er tilfredsstillende, kan filleren fjernes med et motstoff som heter Hyalase. Hyalasen injiseres direkte inn i området der filleren ligger i huden, og bryter ned fillerpartiklene umiddelbart.

Rett etter behandling kan det oppstå små rød prikker i huden etter nålstikkene, men disse forsvinner i løpet av 10-20 minutter. Unngå å ta direkte på området de neste 4-6 timene, slik at det ikke kommer bakterier inn i området. Man skal heller ikke trene eller ta badstue samme dag, da dette kan være med på å påvirke sluttresultatet. Som mange andre medikamenter blir botulinumtoxin skilt ut via urinsystemet, og er ute av kroppen allerede etter et par dager.

Dersom du ønsker behandling med filler vil det være nødvendig med en konsultasjon hos vår erfarne kosmetiske sykepleier først. Der kan dere sammen lage en plan tilpasset deg basert på dine ønsker, forventninger og behov. Er det ønskelig med behandling samme dag er det satt av tid til det i konsultasjonstimen.

Det er vanlig å bli noe rød og hoven rett etter behandling, og enkelte kan også få små blåmerker som forsvinner etter noen dager. Unngå trening og sauna samme dag.