Hjem | Plastikkirurgi | Kroppskirurgi | Axilleplastikk

Axilleplastikk

Axilleplastikk er fettsuging i armhulen.

Axilleplastikk, også kjent som bra lift på engelsk, er en kosmetisk kirurgisk prosedyre som fokuserer på å endre fasongen i armhulene og samtidig stramme opp huden. 

Dette kan gjøres som en isolert prosedyre alene eller i kombinasjon med brystløft eller brystreduksjon

Hovedmålet med axilleplastikk er å fjerne overflødig hud og fett fra armhulene for å stramme opp huden. 

Nedenfor vil vi diskutere hva axilleplastikk er og hva det innebærer. Dersom du lurer på om axilleplastikk kan være noe for deg, anbefaler vi å bestille time til konsultasjon hos en av våre plastikkirurger.

Priser axilleplastikk

  • Axilleplastikk (bra lift) kr 48.900,-
  • Fettsuging axille (armhule) kr 32.000,-

Bestill konsultasjon

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Skriv gjerne litt om hva du ønsker. 

Bedøvelse

Narkose

Nedetid

3 - 14 dager

Tid på klinikken

Totalt 4 – 6 timer

Kontroll

Etter 7 - 14 dager og 3 – 6 måneder

Hva er axilleplastikk (bra lift)?

Axilleplastikk (bra lift) er en kirurgisk prosedyre som endrer fasong og strammer opp huden i armhulen. Med vår metode på Klinikk A oppnår vi også effekt på huden på den øvre delen av ryggen. Dette kan være et godt alternativ til upper body lift, eller øvre kroppsløft, hvor arrene faller godt kamuflert i armhulen i stedet for på ryggen. Axilleplastikk utføres ofte i kombinasjon med en brystoperasjon, vanligvis brystløft eller brystreduksjon.

Hvem egner seg for axilleplastikk?

Axilleplastikk kan være aktuelt i flere tilfeller. Pasientene som egner seg for denne operasjonen har først og fremst løs hud i armhulen. Mange har også fylde i armhulen, noe som også kan behandles samtidig. Denne tilstanden kan gi plager i form av innsøkk fra BH med fold over BH-en, til tross for forsøk på optimalisering av BH. Videre er det noen pasienter som har overflødig hud og folder på ryggen i området hvor BH-stroppen normalt vil falle. Historisk har ofte folder på ryggen blitt behandlet med en såkalt upper body lift. Med metoden vi har utviklet på Klinikk A kan vi også oppnå en reduksjon og oppstramming på denne delen av ryggen, uten at det plasseres på ryggen. Folder i armhulen og på ryggen forekommer av og til hos pasienter som har gjennomgått stort vekttap, enten for egen hjelp eller etter gjennomgått gastric bypass eller liknende.

Axilleplastikk kan kombineres med et brystløft eller en brystreduksjon. Armhulen ligger tett på brystet, og hvis det er indikasjon for både brystløft eller brystreduksjon og samtidig axilleplastikk, er det en fordel å utføre dette samtidig, både av praktiske og estetiske hensyn, samtididig som du kun får ett rehabiliteringsforløp, og ikke to.  

Hva kan du forvente av resultater?

Resultater etter axilleplastikk er varige og du ser en umiddelbar endring i form og fasthet i armhulen. Det blir betydelig reduksjon i overflødig hud og fylde i armhulen, men også i noen grad på øvre deler av ryggen. Det tar lang tid før du kan vurdere det endelige resultatet, men vår erfaring er at det er høy tilfredshet med resultatet etter disse operasjonene. Kirurgen vil diskutere alle alternativene med deg, og hjelpe deg med å velge den beste behandlingen for dine behov.  

Er det risiko for komplikasjoner?

Alle operasjoner har risiko for komplikasjoner. Den absolutte risikoen for komplikasjoner etter axilleplastikk er imidlertid lav.

En eventuell blødning oppstår vanligvis før man forlater klinikken, men kan også oppstå hjemme og da vanligvis innen de to første døgnene etter inngrepet. Slike blødninger skyldes operasjonen, og kommer oftest av at en liten blodåre åpner seg etter operasjonen. En blødning merkes vanligvis ved raskt innsettende spreng og hevelse på den aktuelle siden. Selve blødningen er oftest på innsiden av huden og er ikke farlig, men kan kreve en reoperasjon, altså en ny operasjon. Kirurgen vil da fjerne blodet og stoppe blødningen.

Våre kirurger er tilgjengelige hele døgnet, hele året i forbindelse med behandlinger som er utført. Ved rask og riktig behandling av en slik blødning, vil denne komplikasjonen ikke ha noen betydning for sluttresultatet. For å forebygge en slik blødning etter operasjon, er det viktig at man følger de rådene man blir gitt i forbindelse med operasjonen, leser infoskrivet man har fått nøye og holder deg i ro den første tiden etter inngrepet.

Ved axilleplastikk kan operasjonssårene åpne seg noe etter operasjonen. Dette er ikke farlig og sår som åpner seg på denne måten gror som regel fint til uten langtidsproblemer.

Økende rødme, hevelse, ømhet, sekresjon av puss fra operasjonssåret eller generell sykdomsfølelse kan være tegn på infeksjon. I så tilfelle må operasjonssåret tilses av kirurgen. Av og til holder det med sårskift, og ofte behandles det da også med antibiotika.

Noen opplever forandret følelse i huden over arret. Følelsen kan være både redusert, men også forsterket, nærmest litt overfølsomt ved berøring. I langt de fleste tilfeller normaliserer følelsen seg med tiden.

Blir du sykmeldt etter operasjon?

Kosmetisk kirurgi gir ikke rett til sykmelding. Det medfører at du må ta deg fri fra jobben den tiden du skal være hjemme etter operasjonen. Noen ganger kombineres axilleplastikk med brystreduksjon, som ved medisinsk indikasjon gir rett til sykmelding. Under en preoperativ konsukltasjon vil kirurgen vurdere om du har rett på sykmelding.

Det finnes lite informasjon om axilleplastikk på norske nettsider. Dersom du lurer på om dette kan være noe for deg, ta kontakt på telefon, e-post, kontaktskjema eller bestill time i vår online booking.