Hjem | Plastikkirurgi | Ansiktskirurgi | Ansiktsløft – facelift

Ansiktsløft - facelift

Ansiktsløft - facelift

Føler du alderen forandrer ansiktet ditt, eller synes du at du ser eldre ut enn du føler deg? Her vil vi forklare deg hva et ansiktsløft / facelift er, så du kan se om det kan være en løsning for deg.

Et ansiktsløft utføres med høy presisjon og kombineres gjerne med liposkulptur (fettsuging). Dette inngrepet strammer opp huden i ansiktet og på halsen, glatter ut dype rynker og markante furer fra nese til munnviker. Det er også vanlig å kombinere øyelokkskirurgi med ansiktsløft for et enda bedre resultat. Et godt og nøyaktig utført facelift skal gjøre at du ser naturlig ut, med dine særegne ansiktstrekk. Du skal se ut som deg selv, i en noen år yngre versjon.

Hos Klinikk A vil du bli godt ivaretatt av våre spesialister innen plastikkirurgi og vårt operasjonsteam.

Bedøvelse

Narkose eller sedasjon med lokalbedøvelse

Nedetid

7 dager

Tid på klinikken

Totalt 4 – 5 timer

Kontroll

Etter 2 dager, 7-9 dager og 3 - 6 måneder

Priser for ansiktsløft

  • Ansiktsløft - Facelift (fra) Kr. 79.000,-
  • Halsløft Kr. 57.000,-
  • Øvre øyelokk Kr. 26.400,-
  • Nedre øyelokk/poser under øynene Kr. 37.000,-
  • Øvre og nedre øyelokk Kr. 49.500,-
  • Fettransplantasjon ansikt (fra) Kr. 25.000,-
  • Utstående ører Kr. 29.500,-

Fakta om ansiktsløft

Generelt om ansiktsløft / facelift

Tidligere ble ansiktsløft / facelift ofte forbundet med kjendiser og filmstjerner, mens i dag er dette et forholdsvis vanlig inngrep bredt i befolkningen. Facelift er historisk det veldig mange først og fremst forbinder med plastisk kirurgi.

Målet med et ansiktsløft

Målet med et ansiktsløft er å få et naturlig og pent resultat, så du ikke ser operert ut. Prosedyrene rundt denne typen operasjon har de senere årene blitt svært endret, nettopp for å oppnå et mest mulig naturlig resultat. I stedet for å bare stramme opp huden, gjøres det i dag en betydelig oppstramming av deler av muskulaturen i ansiktet også.

Etter hvert som vi blir eldre

Synker ansiktsmuskulaturen og huden strekker seg i tillegg, slik at vi får løsere og slappere hud. Ved en facelift strammes altså opp disse musklene, og oppnår fyldigere kinn og mer fylde i mellomansiktet. Dette vil gi et yngre utseende samt penest og minst synlige arr.

Hos de aller fleste over 50 år vil halsmuskelen midt på halsen under haken dele seg, og dermed lage halsstripene eller halsbåndene som er klassiske. I disse tilfellene sys muskelen sammen under et ansiktsløft, og halsen glattes ut igjen. Noen har overflødig fett i hals- eller kinnregion. Disse pasientene vil bli fettsugd i tillegg, slik at resultatet blir optimalt.
Målet vårt på Klinikk A er at hver og en skal beholde sitt naturlige og typiske utseende, men du vi se ut som en 10-15 år yngre utgave av deg selv.

ansiktsløft-facelift-forbundet-med-kjendiser-og-filmstjerner
typisk utseende 15 ar yngre utgave av deg selv

Hvem egner seg for ansiktsløft

De som har utviklet typiske aldersforandringer i ansiktet, som fremtredende rynker, sigende hud på halsen, markante furer fra nese til munnviken, med heng ved underkjeven, tap av volum og sig av kinnene, kan gjøre ansiktsløft. Noen ganger vil en kombinasjon av ansiktsløft og øyelokksoperasjon være aktuelt for å oppnå best mulig effekt.

Den «ideelle» kandidat for denne typen operasjoner er ofte mellom 40 og 60 år. Det er viktig med realistiske forventninger til resultatet. De som forventer seg mirakuløse endringer, bør ikke gjøre ansiktsløft.

Konsultasjon før operasjon

Under konsultasjonen vil kirurgen forklare deg mest mulig, og objektivt, hva du kan forvente å oppnå etter ansiktsløft.

Ved en konsultasjon vil kirurgen vurdere dine aldersforandringer og ansiktet ditt. Spesielt hudens elastisitet og tykkelse. Dine ønsker vil bli hørt og tatt hensyn til så langt det er mulig. Kirurgen vil diskutere med deg hvilke tiltak vi mener er nødvendig for at du skal få et finest og best mulig resultat av et ansiktsløft. Ved å stramme huden i ansiktet med hendene, får du en viss oppfattelse av hva som kan oppnås ved ansiktsløft.
Under konsultasjonen vurderes det om det skal fjernes fett, om muskler skal strammes opp eller om det kun er løs hud som trengs å strammes opp. Vanligvis tar kirurgen bilder av ansiktet til til journalen.

Vårt mål

Vårt mål er alltid å finne den beste løsningen for akkurat deg, både når det gjelder teknikk og metoder for et ansiktsløftet.

Dersom du ikke egner deg for løft, vil vi informere deg om dette. Vi vil også vurdere om det er andre behandlingsalternativer som kan egne seg bedre for deg.

Vår anbefaling

Vi anbefaler at ansiktsløft gjøres vinterhalvåret, fordi sol kan hemme normal tilheling, og det kan være ubehagelig å gå med bandasje i ansiktet på varme dager.

Kirurgen vil forklare deg hvor arret vil bli liggende etter operasjonen. Det begynner foran ørene, går nedover og bak ørene, også videre noen cm inn på hodebunnen der du har hår. Det eneste arret som blir synlig vil være det som er foran øret. Er snittet nøyaktig langs ørets konturer blir det praktisk talt umulig å se. Hvis arret skulle bli synlig, kan det lett skjules med litt hår eller dekkstift.

De som har tendens til stygge arrvev er som regel klar over dette på forhånd, og bør ikke foreta ansiktsløft.

Bestill konsultasjon

Få råd fra våre spesialister, fyll ut skjemaet, og vi vil ta kontakt med deg. 

Vanlige spørsmål om ansiktsløft

Hvordan utføres et ansiktsløft?

Selve operasjonsdagen blir du først undersøkt av kirurgen som vil gjøre nødvendige målinger og markeringer i ansiktet ditt. Noe hår over og bak ørene klippes bort før operasjonen starter. Dette gjøres av lege eller sykepleier samtidig med at noe hår settes opp i strikker. Ansiktet vaskes med desinfeksjonsmiddel og overkroppen dekkes av sterile laken. Du får narkose og sovner før kirurgen starter. Selve operasjonen tar ca 2-3 timer.

Tiden etter ansiktsløft / facelift

Her vil vi gi deg viktig informasjon om hvordan du skal forholde deg etter et ansiktsløft.

Operasjonen vil kunne gi mer ubehag og smerte de første dagene sammen med en følelse av stivhet og nummenhet. Dette er normalt å kjenne på i en til to uker. Hevelse og blålig misfarging kan forekomme. Dette vil avta i løpet av 1 til 2 uker. Nummenhet foran øret kan vare i mange måneder.

Hvor lenge er man hoven etter en operasjon?

De to første døgnene etter en operasjon skal alle være i absolutt ro, ligge på rygg eller sitte mest mulig stille med overkroppen høyt. en lenestol er perfekt.
De påfølgende 5 dagene kan du få forsiktig oppe, men fysisk og psykisk hvile er svært viktig helt til de siste stingene etter ansiktsløftet er tatt. Ikke vri på hodet, ikke snakke mye og ikke tygge hardt de første 4-5 dagene. Finmost mat er å anbefale. Sov helst med overkroppen høyt og helst på ryggen disse dagene.

Bandasjen rundt hodet fjernes 2 dager etter ansiktsløftet. Er det gjort fettsuging i tillegg, fjernes bandasjen etter 7 dager.  Det legges inn et dren på hver side av ansiktet for å redusere hevelsen etter ansiktsløftet best mulig. Disse drenene fjernes etter 2 dager. Stingene foran øret fjernes 7 dager etter operasjonen.
Stingene (stiftene) i tinningen og bak øret fjernes 14 dager etter operasjonen.
Du kan forsiktig skylle og vaske håret etter en uke. Ofte sees blåmerkene i ansiktet opp til to uker etter ansiktsløftet, spesielt rundt munnen og nederst på halsen. Disse kan lett sminkes over. Det er sjelden det er blåmerker etter 3 uker.
3 måneder etter operasjonen skal du inn til siste kontroll.

De aller fleste er veldig fornøyd med resultatet og forbedringen de oppnår etter operasjonen. det er likevel viktig å påpeke at det er viktig å ha realistiske forventninger til et ansiktsløft. Hudens kvalitet i seg selv blir ikke forandret. Porene vil ikke bli færre eller mindre, fine rynker eller skrukker blir ikke glattet ut, spesielt gjelder det rynker som kommer av overdreven soling. Da må det annen type behandling til.

Arr, blodårer og føflekker forblir som tidligere. Ansiktsløft vil ikke ha innvirkning på pannen, øyelokkene eller leppene. Ansiktsløftet har heller ikke noen effekt på huden helt nederst på halsen.

Du vil ikke få et helt nytt, ugjenkjennelig ansikt. Du vil ikke få en bred munn eller bli stiv og dratt i ansiktet dersom operasjonen utføres korrekt. Ditt personlige uttrykk blir det samme som før ansiktsløftet. Typiske løft der det strammer så mye at det ser unaturlig ut, gjøres ikke i Norge.

Resultatet du oppnår vil avhenge mye av hvordan du så ut før operasjonen.
Var huden din veldig slapp og løs, foldet langs kjeven og mye heng og skrukker på halsen, vil forbedringen bli betydelig, og du vil se veldig stor forskjell etter et ansiktsløft. Ved mer moderate aldersforandringer, kanskje med kombinasjon av solskadet hud, vil ikke ansiktsløftet være like stort, men du vil absolutt oppleve en positiv forbedring.

Mange lurer på hvor lenge en slik operasjon vil holde i et tidsperspektiv. Aldringsprosessen fortsetter uansett om du har gjort et ansiktsløft eller ikke, så forskjellen vil bli mindre uttalt etter som årene går. Noen vil derfor kjenne på behov for et nytt ansiktsløft etter 10-15 år. Svaret er altså at varigheten er begrenset. På den andre siden er dette kanskje et tegn på at en er fornøyd med resultatet etter operasjonen, og vet hva en går til og hva et ansiktsløft innebærer.

Vi er restriktive med å gjøre ansiktsløft en tredje gang, da det kan medføre mer fremtredende blodårer i ansiktet.

Arr

Alle vil ha en viss rødfarge på arret noen måneder. I denne perioden kan arret dekkes med dekkstift eller litt hår. Arr i ansiktet etter ansiktsløft gror så pent at de i de aller fleste tilfeller ikke blir synlige. De arrene som kan bli synlige er de i hodebunnen og bak øret. Disse vil skjules av hårvekst og på den måten ikke synlige som arr i ansiktet.

Komplikasjoner

Om lag 1-2% av alle ansiktsløft vil kunne få blodansamlinger under huden. Symptomene på dette er hevelse og pressende smerter.
Blodansamlingen kan suges ut med en sprøyte eller fjernes ved å åpne opp et par sting. En slik hendelse vil ikke ha innvirkning på sluttresultatet av et ansiktsløft. Små hudavstøtninger kan forekomme, spesielt bak øret hos røykere. Dette vil utarte seg som et slags skrubbsår, og det tar noen uker før det gror. Arret kan i disse tilfellene bli noe bredere, men vil være godt skjult av hår.

Bivirkninger etter ansiktsløft

De vanligste bivirkningene er nedsatt følelse og nummenhet i huden, og noen ujevnheter. Nummenheten kan bli permanent i områder rundt arrene, men større områder uten følelse er svært uvanlig etter ansiktsløft. Som vi nevnte tidligere, er nummenhet vanlig de første månedene etter operasjonen. Dette vil normalt gå seg til gradvis.

Av og til kan det oppstå små pigmentflekker i huden etter denne type operasjon, omtrent som etter langvarig soling. Noe håravfall kan skje over øret, men dette vokser som regel ut igjen etter ett års tid.
Ujevnheter under haken kan oppstå dersom det er fjernet mye fett under operasjonen. De kan være som små striper eller groper i huden. De er som regel veldig lite synlige.

Skader på nerven som styrer de motoriske funksjonene til ansiktsmusklene er en ekstremt sjelden komplikasjon. Hos erfarne og dyktige kirurgen vil denne komplikasjonsrisikoen være minimal, og derfor ikke noe du trenger å bekymre deg for dersom du velger å gjøre en ansiktsoperasjon hos oss på Klinikk A.

Hvor lenge varer ansiktsløft?

I gjennomsnitt kan resultatene av et standard ansiktsløft vare i 10-15 år, mens et mini-ansiktsløft vanligvis varer i rundt 10 år.

Tidligere ble ansiktsløft / facelift ofte forbundet med kjendiser og filmstjerner, mens i dag er dette et forholdsvis vanlig inngrep bredt i befolkningen. Facelift er historisk det veldig mange først og fremst forbinder med plastisk kirurgi.

Målet med et ansiktsløft er å få et naturlig og pent resultat, så du ikke ser operert ut. Prosedyrene rundt denne typen operasjon har de senere årene blitt svært endret, nettopp for å oppnå et mest mulig naturlig resultat. I stedet for å bare stramme opp huden, gjøres det i dag en betydelig oppstramming av deler av muskulaturen i ansiktet også.
Etter hvert som vi blir eldre synker ansiktsmuskulaturen og huden strekker seg i tillegg, slik at vi får løsere og slappere hud. Ved en facelift strammes altså opp disse musklene, og oppnår fyldigere kinn og mer fylde i mellomansiktet. Dette vil gi et yngre utseende samt penest og minst synlige arr.

Hos de aller fleste over 50 år vil halsmuskelen midt på halsen under haken dele seg, og dermed lage halsstripene eller halsbåndene som er klassiske. I disse tilfellene sys muskelen sammen under et ansiktsløft, og halsen glattes ut igjen. Noen har overflødig fett i hals- eller kinnregion. Disse pasientene vil bli fettsugd i tillegg, slik at resultatet blir optimalt.
Målet vårt på Klinikk A er at hver og en skal beholde sitt naturlige og typiske utseende, men du vi se ut som en 10-15 år yngre utgave av deg selv.

De som har utviklet typiske aldersforandringer i ansiktet, som fremtredende rynker, sigende hud på halsen, markante furer fra nese til munnviken, med heng ved underkjeven, tap av volum og sig av kinnene, kan gjøre ansiktsløft. Noen ganger vil en kombinasjon av ansiktsløft og øyelokksoperasjon være aktuelt for å oppnå best mulig effekt.

Den «ideelle» kandidat for denne typen operasjoner er ofte mellom 40 og 60 år. Det er viktig med realistiske forventninger til resultatet. De som forventer seg mirakuløse endringer, bør ikke gjøre ansiktsløft.

Under konsultasjonen vil kirurgen forklare deg mest mulig, og objektivt, hva du kan forvente å oppnå etter ansiktsløft.

Ved en konsultasjon vil kirurgen vurdere dine aldersforandringer og ansiktet ditt. Spesielt hudens elastisitet og tykkelse. Dine ønsker vil bli hørt og tatt hensyn til så langt det er mulig. Kirurgen vil diskutere med deg hvilke tiltak vi mener er nødvendig for at du skal få et finest og best mulig resultat av et ansiktsløft. Ved å stramme huden i ansiktet med hendene, får du en viss oppfattelse av hva som kan oppnås ved ansiktsløft.
Under konsultasjonen vurderes det om det skal fjernes fett, om muskler skal strammes opp eller om det kun er løs hud som trengs å strammes opp. Vanligvis tar kirurgen bilder av ansiktet til til journalen.
Vårt mål er alltid å finne den beste løsningen for akkurat deg, både når det gjelder teknikk og metoder for et ansiktsløftet.
Dersom du ikke egner deg for ansiktsløft, vil vi informere deg om dette. Vi vil også vurdere om det er andre alternativer til ansiktsløft som kan egne seg bedre for deg.

Vi anbefaler at ansiktsløft gjøres vinterhalvåret, fordi sol kan hemme normal tilheling, og det kan være ubehagelig å gå med bandasje i ansiktet på varme dager.

Kirurgen vil forklare deg hvor arret vil bli liggende etter operasjonen. Det begynner foran ørene, går nedover og bak ørene, også videre noen cm inn på hodebunnen der du har hår. Det eneste arret som blir synlig vil være det som er foran øret. Er snittet nøyaktig langs ørets konturer blir det praktisk talt umulig å se. Hvis arret skulle bli synlig, kan det lett skjules med litt hår eller dekkstift.
De som har tendens til stygge arrvev er som regel klar over dette på forhånd, og bør ikke foreta ansiktsløft.

Selve operasjonsdagen blir du først undersøkt av kirurgen som vil gjøre nødvendige målinger og markeringer i ansiktet ditt. Noe hår over og bak ørene klippes bort før operasjonen starter. Dette gjøres av lege eller sykepleier samtidig med at noe hår settes opp i strikker. Ansiktet vaskes med desinfeksjonsmiddel og overkroppen dekkes av sterile laken. Du får narkose og sovner før kirurgen starter. Selve operasjonen tar ca 2-3 timer.

Her vil vi gi deg viktig informasjon om hvordan du skal forholde deg etter et ansiktsløft.

Operasjonen vil kunne gi mer ubehag og smerte de første dagene sammen med en følelse av stivhet og nummenhet. Dette er normalt å kjenne på i en til to uker. Hevelse og blålig misfarging kan forekomme. Dette vil avta i løpet av 1 til 2 uker. Nummenhet foran øret kan vare i mange måneder.

De to første døgnene etter ansiktsløft skal alle være i absolutt ro, ligge på rygg eller sitte mest mulig stille med overkroppen høyt. en lenestol er perfekt.
De påfølgende 5 dagene kan du få forsiktig oppe, men fysisk og psykisk hvile er svært viktig helt til de siste stingene etter ansiktsløftet er tatt. Ikke vri på hodet, ikke snakke mye og ikke tygge hardt de første 4-5 dagene. Finmost mat er å anbefale. Sov helst med overkroppen høyt og helst på ryggen disse dagene.

Bandasjen rundt hodet fjernes 2 dager etter ansiktsløftet. Er det gjort fettsuging i tillegg, fjernes bandasjen etter 7 dager.  Det legges inn et dren på hver side av ansiktet for å redusere hevelsen etter ansiktsløftet best mulig. Disse drenene fjernes etter 2 dager. Stingene foran øret fjernes 7 dager etter operasjonen.
Stingene (stiftene) i tinningen og bak øret fjernes 14 dager etter operasjonen.
Du kan forsiktig skylle og vaske håret etter en uke. Ofte sees blåmerkene i ansiktet opp til to uker etter ansiktsløftet, spesielt rundt munnen og nederst på halsen. Disse kan lett sminkes over. Det er sjelden det er blåmerker etter 3 uker.
3 måneder etter operasjonen skal du inn til siste kontroll.

De aller fleste er veldig fornøyd med resultatet og forbedringen de oppnår etter operasjonen. det er likevel viktig å påpeke at det er viktig å ha realistiske forventninger til et ansiktsløft. Hudens kvalitet i seg selv blir ikke forandret. Porene vil ikke bli færre eller mindre, fine rynker eller skrukker blir ikke glattet ut, spesielt gjelder det rynker som kommer av overdreven soling. Da må det annen type behandling til.

Arr, blodårer og føflekker forblir som tidligere. Ansiktsløft vil ikke ha innvirkning på pannen, øyelokkene eller leppene. Ansiktsløftet har heller ikke noen effekt på huden helt nederst på halsen.

Du vil ikke få et helt nytt, ugjenkjennelig ansikt. Du vil ikke få en bred munn eller bli stiv og dratt i ansiktet dersom operasjonen utføres korrekt. Ditt personlige uttrykk blir det samme som før ansiktsløftet. Typiske løft der det strammer så mye at det ser unaturlig ut, gjøres ikke i Norge.

Resultatet du oppnår vil avhenge mye av hvordan du så ut før operasjonen.
Var huden din veldig slapp og løs, foldet langs kjeven og mye heng og skrukker på halsen, vil forbedringen bli betydelig, og du vil se veldig stor forskjell etter et ansiktsløft. Ved mer moderate aldersforandringer, kanskje med kombinasjon av solskadet hud, vil ikke ansiktsløftet være like stort, men du vil absolutt oppleve en positiv forbedring.

Mange lurer på hvor lenge en slik operasjon vil holde i et tidsperspektiv. Aldringsprosessen fortsetter uansett om du har gjort et ansiktsløft eller ikke, så forskjellen vil bli mindre uttalt etter som årene går. Noen vil derfor kjenne på behov for et nytt ansiktsløft etter 10-15 år. Svaret er altså at varigheten er begrenset. På den andre siden er dette kanskje et tegn på at en er fornøyd med resultatet etter operasjonen, og vet hva en går til og hva et ansiktsløft innebærer.

Vi er restriktive med å gjøre ansiktsløft en tredje gang, da det kan medføre mer fremtredende blodårer i ansiktet.

Alle vil ha en viss rødfarge på arret noen måneder. I denne perioden kan arret dekkes med dekkstift eller litt hår. Arr i ansiktet etter ansiktsløft gror så pent at de i de aller fleste tilfeller ikke blir synlige. De arrene som kan bli synlige er de i hodebunnen og bak øret. Disse vil skjules av hårvekst og på den måten ikke synlige som arr i ansiktet.

Om lag 1-2% av alle ansiktsløft vil kunne få blodansamlinger under huden. Symptomene på dette er hevelse og pressende smerter.
Blodansamlingen kan suges ut med en sprøyte eller fjernes ved å åpne opp et par sting. En slik hendelse vil ikke ha innvirkning på sluttresultatet av et ansiktsløft. Små hudavstøtninger kan forekomme, spesielt bak øret hos røykere. Dette vil utarte seg som et slags skrubbsår, og det tar noen uker før det gror. Arret kan i disse tilfellene bli noe bredere, men vil være godt skjult av hår.

De vanligste bivirkningene er nedsatt følelse og nummenhet i huden, og noen ujevnheter. Nummenheten kan bli permanent i områder rundt arrene, men større områder uten følelse er svært uvanlig etter ansiktsløft. Som vi nevnte tidligere, er nummenhet vanlig de første månedene etter operasjonen. Dette vil normalt gå seg til gradvis.

Av og til kan det oppstå små pigmentflekker i huden etter denne type operasjon, omtrent som etter langvarig soling. Noe håravfall kan skje over øret, men dette vokser som regel ut igjen etter ett års tid.
Ujevnheter under haken kan oppstå dersom det er fjernet mye fett under operasjonen. De kan være som små striper eller groper i huden. De er som regel veldig lite synlige.

Skader på nerven som styrer de motoriske funksjonene til ansiktsmusklene er en ekstremt sjelden komplikasjon. Hos erfarne og dyktige kirurgen vil denne komplikasjonsrisikoen være minimal, og derfor ikke noe du trenger å bekymre deg for dersom du velger å gjøre et ansiktsløft hos oss på Klinikk A.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kosmetisk kirurgi gir ikke rett til sykmelding. Det medfører at du må ta deg fri fra jobben den tiden du skal være hjemme etter operasjonen. Noen ganger kombineres ansiktsløft med øvre øyelokksplastikk, som ved medisinsk indikasjon gir rett til sykmelding.

Hvor lenge er det hovent og synlig at jeg har operert?

TDet anbefales å ta fri fra jobb i 7-14 dager etter operasjonen. Etter 14 dager vil det normalt være minimalt som er synlig etter operasjonen både med tanke på hevelse og blåmerker.

Hvor lenge må jeg ha bandasje?

Andre dag etter operasjonen kommer du på kontroll der kirurgen fjerner dren og kompresjonsbandasje.

Er det vondt etter operasjonen?

Det er veldig individuelt hvordan tiden etter operasjonen oppleves med tanke på smerter. Noen føler seg litt nummen noen dager, mens andre synes det svir og stikker litt i operasjonssårene. Det er sjeldent med tilbakemeldinger om sterke smerter. Du får med smertestillende tabletter fra klinikken når du reiser hjem, som du kan ta dersom du synes det er vondt.

Er det vanlig å blø mye etter et ansiktsløft?

Litt blødning og blåmerker etter operasjonen er normalt. Større blødninger er sjeldent. Det legges inn dren på hver side under operasjonen, for sikkerhetsskyld. Disse fjernes 2 dager etter operasjonen.

Blir jeg sykmeldt?

Kosmetisk kirurgi gir ikke rett til sykmelding. Det betyr at du må tilpasse jobb den tiden du skal være hjemme og ta det rolig etter operasjonen. Noen ganger kombineres ansiktsløft med øvre øyelokksplastikk, som ved medisinsk indikasjon gir rett til sykmelding.

Ønsker du å lese mer om ansiktsløft og facelift?

Norsk Helseinformatikk (nhi.no) har god og nøytral informasjon om ansiktsløft / facelift.

Les mer om ansiktsløft på nhi.no