Brystløft

Brystkirurgi Brystløft

Bryst kan utvikle heng av forskjellige grunner. Et korrekt utført brystløft er en operasjon som løfter brystet og brystvortens plassering, hvor også fasongen på brystet endres.

Brystløft er et av de vanligste inngrepene innen plastisk kirurgi. Ved et brystløft fjerner kirurgen overflødig hud og løfter brystet opp til ønsket nivå. I de fleste tilfeller vil selve brystvorten også flyttes, slik at plasseringen blir harmonisk. Vi anbefaler generelt at kvinner er ferdig med amming før det eventuelt gjøres denne typen operasjon.

For å vurdere om brystløft kan være aktuelt for deg, anbefaler vi en uforpliktende konsultasjon hos en av våre plastikkirurger. Bestill time her.

Bedøvelse

Narkose

Nedetid

7 - 14 dager

Tid på klinikken

Totalt 4 - 5 timer

Kontroll

Etter 7 - 14 dager og 3–6 måneder

Brystkirurgi priser

  • Brystløft (pris fra) Kr. 57.900,-
  • Brystreduksjon (pris fra) Kr. 61.900,-
  • Brystreduksjon menn (gynekomasti) Kr. 39.000,-
  • - Tillegg for fettsuging Kr. 10.900,-
  • Proteseskift (pris fra) Kr. 58.000,-
  • Fjerne brystproteser (pris fra) Kr. 28.400,-

Bestill konsultasjon

Bestill en samtale med en av våre erfarne kirurger. Du vil få veiledning om de beste løsningene for dine behov og ønsker. 

Vanlige spørsmål om brystløft​

Hvem egner seg for brystløft?

Et brystløft er en effektiv operasjon for kvinner med heng og ønske om løft av brystene og brystvortene. Ved et brystløft bevares det meste av brystets volum, men fasongen og plasseringen av brystvorten endres. Forskjellen på et brystløft og en brystreduksjon er hovedsakelig at brystets volum bevares ved et brystløft, mens brystets volum reduseres ved en brystreduksjon. Les mer om brystreduksjon her.

Det er forskjellige årsaker til at det utvikles heng på brystene. Noen utvikler heng direkte etter brystutviklingen i tenårene, andre opplever endret fasong og fylde senere i livet, for eksempel etter svangerskap og amming, vekttap eller som en konsekvens av økende alder.

Kan man gjøre brystløft og brystforstørring med silikonproteser samtidig?

Noen pasienter har ønske om bystforstørring og brystløft samtidig. Dette er en god løsning, dersom det ligger til rette for det. Det er flere faktorer som er av betydning når dette vurderes. Av og til er det en fordel å først gjøre et brystløft og på et senere tidspunkt gjøre brystforstørrelse med silikonproteser. Det bør i slike tilfeller gå minst tre måneder mellom operasjon en og operasjon to. Vår erfaring er at mange kvinner er fornøyde etter brystløftet alene, og ikke ønsker å gå videre med flere operasjoner. Under en konsultasjon vil plastikkirurgen vurdere hva som er beste løsning for den enkelte, basert på ønsker, behov og klinisk undersøkelse.

Kan man gjøre brystløft og brystforstørring med eget fett samtidig?

Brystløft med samtidig brystforstørrelse med eget fett er en operasjon som blir mer og mer vanlig. Brystløftet utføres på vanlig måte, men samtidig benyttes eget fett til å forstørre brystene. Vi fjerner da fett andre steder på kroppen ved hjelp av fettsuging, og dette fettet blir igjen satt inn i brystene. Vi regner med at gjennomsnittlig ca 70 % av det fettet som blir satt inn i brystet blir værende. Brystforstørrelse med eget fett kan også utføres uten brystløft, eller i forbindelse med fjerning av silikonproteser. Resultatet etter brystforstørrelse med eget fett gir følelsen av et helt naturlig bryst. Les mer om brystforstørrelse med eget fett her eller les om om silikonimplantat her.

Brystløft samtidig med fjerning av silikonproteser

Pasienter som har hatt silikonproteser i lengre tid, vil av og til kunne utvikle heng. Noen har ønske om å fjerne protesene og samtidig løfte brystet. Dette er en god løsning, når det ligger til rette for det.
Under en konsultasjon vil kirurgen gjøre en vurdering av om dette kan være aktuelt.

Konsultasjon – forundersøkelse før brystløft

Før en eventuell operasjon får man time til konsultasjon hos en av våre plastikkirurger. Bestill time hos våre plastikkirurger for en uforpliktende konsultasjon.

Mange lurer på hva en konsultasjon innebærer og brystløft pris. Under konsultasjonen vil plastikkirurgen lytte til den enkeltes ønsker og behov. Ett av målene med konsultasjonen er å besvare alle spørsmålene den enkelte måtte ha. For å oppnå dette, setter vi av god tid. Etter konsultasjonen skal man ha god oversikt over hvilke behandlingsmuligheter som kan være aktuelle og hvilke fordeler eller ulemper de forskjellige mulighetene byr på. I samarbeid vil man da bli enige om hvilken behandling som kan være aktuell.

Ved ankomst til klinikken vil en av våre medarbeidere utlevere et skjema til utfylling i ventesonen. Dialogen mellom pasienten og plastikkirurgen er helt avgjørende for å finne frem til hvilken behandling som er best. Man går så gjennom opplysninger som tidligere sykdommer, allergier, faste medikamenter og liknende, samtidig som kirurgen skriver journal.

På hvert kontor har vi en skjermet skiftenisje hvor pasienten kler av seg det nødvendige. Normalt fotodokumenteres det, som en standard del av journalinformasjonen. Systemet vi benytter for fotodokumentasjon er godkjent og i tråd med GDPR.

Kirurgen gjør så nødvendige undersøkelser av det aktuelle området og kommer med anbefalinger når det gjelder behandlingsmuligheter. Under konsultasjonen forsøker kirurgen å formidle et mest mulig realistisk bilde av hva den enkelte kan forvente seg etter en operasjon. Vårt mål ved Klinikk A er at hver enkelt pasient skal være fornøyd med sine valg, og at beslutningsgrunnlaget er best mulig når valget tas. Godt informerte pasienter tar gode valg.

Arr etter brystløft

Operasjonen gjøres vanligvis med et såkalt T-snitt på undersiden av brystet, og vil i alle tilfeller etterlate et arr. Våre plastikkirurger er svært dyktige, og vil etterlate arret så pent som mulig. Arret vil med tiden blekne og bli mindre synlig. Det vil ikke synes når du har på deg bikini, utringet kjole eller bluse. Våre pasienter forteller at de sjeneres svært lite av arrene etter brystløft.

Før og etterbilder ved brystløft

Det er ikke tillatt å vise før- og etterbilder på nettsider i Norge. Under konsultasjonen er det imidlertid tillatt å vise før- og etterbilder. Kirurgen kan da vise eksempler på pasienter som har gjennomgått liknende operasjoner.

Den første tiden etter brystreduksjon - erfaringer etter operasjon

Vår erfaring er at de fleste pasienter har et greit forløp etter brystreduksjon. Mange lurer på hvor smertefullt det er etter en slik operasjon. Pasientenes erfaringer når det gjelder smerter er forskjellige. De fleste beskriver noe ubehag og det blir vanligvis ikke rapportert om direkte smerter. Hvordan den enkelte opplever den første tiden etter operasjon varierer fra person til person. Klinikk A benytter en operasjonsmetode og bedøvelsesmetode som gjør at pasientene sjelden opplever intense smerter etter operasjon.

Når operasjonen er ferdig, overføres pasientene til vår postoperative avdeling, hvor vårt personale passer på. Etter hvert som man våkner til, vil man få noe å drikke og noe lett å spise. Noen vil føle seg litt urolige og rastløse de første 24 -48 timer. Dette er på grunn av medisinene som gis. De første dagene erfarer de fleste at de i noen grad føler et ubehag i det opererte området. Dette vil normalt gi seg i løpet av de første dagene etter operasjon.

Den første uken anbefaler vi rolig aktivitet. Albuene skal ikke løftes over skulderhøyde de første to ukene, men dagligdags aktivitet gjenopptas gradvis i denne perioden. Etter 14 til 21 dager kan aktiviteten økes gradvis og man kan begynne å trene forsiktig etter tre uker. Etter seks til åtte uker vil de fleste kunne trene nokså normalt, med stor fysisk belastning.

Bandasje og tape etter brystløft

Under operasjonen blir det satt på Micropore tape direkte på arrene. Over dette settes absorberende bandasjer. Disse absorberende bandasjene fjernes ved første dusj. Tapen som sitter på huden skal ikke fjernes før første kontroll på Klinikk A etter 7 til 14 dager. Tapen blir fuktig i forbindelse med dusjing, men den lufttørker fort. Alternativt kan den tørkes forsiktig med hårføner. Du kan dusje tre til fire dager etter operasjon.

Etterkontroll etter brystreduksjon

Første kontroll er 7 til 14 dager etter operasjon på Klinikk A. Det endelige resultatet vil man ikke se før det har gått noe tid, vi setter derfor opp neste kontroll etter 6 – 12 måneder. Den første tiden etter operasjon er vevet i det opererte området hovent på grunn av operasjonen. Dette er vanlig og naturlig, ettersom det er utført en operasjon. Hevelsen øker gjerne på de første dagene og begynner å avta 5 til 10 dager etter operasjon. Etter tre uker har mye av hevelsen gått tilbake. I den fasen som kommer etter dette trenger kroppen tid til å tilpasse seg den nye situasjonen. Vevet i det opererte området gjøres sakte med sikkert om til permanent, sterkt vev.

Komplikasjoner etter operasjon

Alle operasjoner har risiko for komplikasjoner. Den absolutte risikoen for komplikasjoner etter brystløft er lav.

Blødning og infeksjon etter denne type operasjon er nærmest ikke forekommende med de metodene som benyttes ved Klinikk A. Ved brystreduksjon er det noen som får forsinket tilheling i «T-kryssene» i arrlinjene etter operasjon. Dette gror seg som regel greit til av seg selv.

Våre kirurger er tilgjengelige hele døgnet, hele året i forbindelse med behandlinger som er utført. For å forebygge komplikasjoner er det viktig at man følger de rådene man blir gitt i forbindelse med operasjonen, leser infoskrivet man har fått nøye og holder deg i ro den første tiden etter inngrepet.

Noen opplever forandret følelse i huden over arret. Følelsen kan være både redusert, men også forsterket, nærmest litt overfølsomt ved berøring. I langt de fleste tilfeller normaliserer følelsen seg med tiden. Følelsen i brystvortene normaliserer seg oftest etterhvert, men det er en liten andel av pasientene som ender med permanent nedsatt sensibilitet i brystvortene.

Et brystløft er en effektiv operasjon for kvinner med heng og ønske om løft av brystene og brystvortene. Ved et brystløft bevares det meste av brystets volum, men fasongen og plasseringen av brystvorten endres. Forskjellen på et brystløft og en brystreduksjon er hovedsakelig at brystets volum bevares ved et brystløft, mens brystets volum reduseres ved en brystreduksjon. Les mer om brystreduksjon her.

Det er forskjellige årsaker til at det utvikles heng på brystene. Noen utvikler heng direkte etter brystutviklingen i tenårene, andre opplever endret fasong og fylde senere i livet, for eksempel etter svangerskap og amming, vekttap eller som en konsekvens av økende alder.

Noen pasienter har ønske om bystforstørring og brystløft samtidig. Dette er en god løsning, dersom det ligger til rette for det. Det er flere faktorer som er av betydning når dette vurderes. Av og til er det en fordel å først gjøre et brystløft og på et senere tidspunkt gjøre brystforstørrelse med silikonproteser. Det bør i slike tilfeller gå minst tre måneder mellom operasjon en og operasjon to. Vår erfaring er at mange kvinner er fornøyde etter brystløftet alene, og ikke ønsker å gå videre med flere operasjoner. Under en konsultasjon vil plastikkirurgen vurdere hva som er beste løsning for den enkelte, basert på ønsker, behov og klinisk undersøkelse.

Brystløft med samtidig brystforstørrelse med eget fett er en operasjon som blir mer og mer vanlig. Brystløftet utføres på vanlig måte, men samtidig benyttes eget fett til å forstørre brystene. Vi fjerner da fett andre steder på kroppen ved hjelp av fettsuging, og dette fettet blir igjen satt inn i brystene. Vi regner med at gjennomsnittlig ca 70 % av det fettet som blir satt inn i brystet blir værende. Brystforstørrelse med eget fett kan også utføres uten brystløft, eller i forbindelse med fjerning av silikonproteser. Resultatet etter brystforstørrelse med eget fett gir følelsen av et helt naturlig bryst. Les mer om brystforstørrelse med eget fett her.

Pasienter som har hatt silikonproteser i lengre tid, vil av og til kunne utvikle heng. Noen har ønske om å fjerne protesene og samtidig løfte brystet. Dette er en god løsning, når det ligger til rette for det.
Under en konsultasjon vil kirurgen gjøre en vurdering av om dette kan være aktuelt.

Før en eventuell operasjon får man time til konsultasjon hos en av våre plastikkirurger. Bestill time hos våre plastikkirurger for en uforpliktende konsultasjon.

Mange lurer på hva en konsultasjon innebærer. Under konsultasjonen vil plastikkirurgen lytte til den enkeltes ønsker og behov. Ett av målene med konsultasjonen er å besvare alle spørsmålene den enkelte måtte ha. For å oppnå dette, setter vi av god tid. Etter konsultasjonen skal man ha god oversikt over hvilke behandlingsmuligheter som kan være aktuelle og hvilke fordeler eller ulemper de forskjellige mulighetene byr på. I samarbeid vil man da bli enige om hvilken behandling som kan være aktuell.

Ved ankomst til klinikken vil en av våre medarbeidere utlevere et skjema til utfylling i ventesonen. Dialogen mellom pasienten og plastikkirurgen er helt avgjørende for å finne frem til hvilken behandling som er best. Man går så gjennom opplysninger som tidligere sykdommer, allergier, faste medikamenter og liknende, samtidig som kirurgen skriver journal.

På hvert kontor har vi en skjermet skiftenisje hvor pasienten kler av seg det nødvendige. Normalt fotodokumenteres det, som en standard del av journalinformasjonen. Systemet vi benytter for fotodokumentasjon er godkjent og i tråd med GDPR.

Kirurgen gjør så nødvendige undersøkelser av det aktuelle området og kommer med anbefalinger når det gjelder behandlingsmuligheter. Under konsultasjonen forsøker kirurgen å formidle et mest mulig realistisk bilde av hva den enkelte kan forvente seg etter en operasjon. Vårt mål ved Klinikk A er at hver enkelt pasient skal være fornøyd med sine valg, og at beslutningsgrunnlaget er best mulig når valget tas. Godt informerte pasienter tar gode valg.

Operasjonen gjøres vanligvis med et såkalt T-snitt på undersiden av brystet, og vil i alle tilfeller etterlate et arr. Våre plastikkirurger er svært dyktige, og vil etterlate arret så pent som mulig. Arret vil med tiden blekne og bli mindre synlig. Det vil ikke synes når du har på deg bikini, utringet kjole eller bluse. Våre pasienter forteller at de sjeneres svært lite av arrene etter brystløft.

Det er ikke tillatt å vise før- og etterbilder på nettsider i Norge. Under konsultasjonen er det imidlertid tillatt å vise før- og etterbilder. Kirurgen kan da vise eksempler på pasienter som har gjennomgått liknende operasjoner.

Vår erfaring er at de fleste pasienter har et greit forløp etter brystreduksjon. Mange lurer på hvor smertefullt det er etter en slik operasjon. Pasientenes erfaringer når det gjelder smerter er forskjellige. De fleste beskriver noe ubehag og det blir vanligvis ikke rapportert om direkte smerter. Hvordan den enkelte opplever den første tiden etter operasjon varierer fra person til person. Klinikk A benytter en operasjonsmetode og bedøvelsesmetode som gjør at pasientene sjelden opplever intense smerter etter operasjon.

Når operasjonen er ferdig, overføres pasientene til vår postoperative avdeling, hvor vårt personale passer på. Etter hvert som man våkner til, vil man få noe å drikke og noe lett å spise. Noen vil føle seg litt urolige og rastløse de første 24 -48 timer. Dette er på grunn av medisinene som gis. De første dagene erfarer de fleste at de i noen grad føler et ubehag i det opererte området. Dette vil normalt gi seg i løpet av de første dagene etter operasjon.

Den første uken anbefaler vi rolig aktivitet. Albuene skal ikke løftes over skulderhøyde de første to ukene, men dagligdags aktivitet gjenopptas gradvis i denne perioden. Etter 14 til 21 dager kan aktiviteten økes gradvis og man kan begynne å trene forsiktig etter tre uker. Etter seks til åtte uker vil de fleste kunne trene nokså normalt, med stor fysisk belastning.

Under operasjonen blir det satt på Micropore tape direkte på arrene. Over dette settes absorberende bandasjer. Disse absorberende bandasjene fjernes ved første dusj. Tapen som sitter på huden skal ikke fjernes før første kontroll på Klinikk A etter 7 til 14 dager. Tapen blir fuktig i forbindelse med dusjing, men den lufttørker fort. Alternativt kan den tørkes forsiktig med hårføner. Du kan dusje tre til fire dager etter operasjon.

Første kontroll er 7 til 14 dager etter operasjon på Klinikk A. Det endelige resultatet vil man ikke se før det har gått noe tid, vi setter derfor opp neste kontroll etter 6 – 12 måneder. Den første tiden etter operasjon er vevet i det opererte området hovent på grunn av operasjonen. Dette er vanlig og naturlig, ettersom det er utført en operasjon. Hevelsen øker gjerne på de første dagene og begynner å avta 5 til 10 dager etter operasjon. Etter tre uker har mye av hevelsen gått tilbake. I den fasen som kommer etter dette trenger kroppen tid til å tilpasse seg den nye situasjonen. Vevet i det opererte området gjøres sakte med sikkert om til permanent, sterkt vev.

Alle operasjoner har risiko for komplikasjoner. Den absolutte risikoen for komplikasjoner etter brystløft er lav.

Blødning og infeksjon etter denne type operasjon er nærmest ikke forekommende med de metodene som benyttes ved Klinikk A. Ved brystreduksjon er det noen som får forsinket tilheling i «T-kryssene» i arrlinjene etter operasjon. Dette gror seg som regel greit til av seg selv.

Våre kirurger er tilgjengelige hele døgnet, hele året i forbindelse med behandlinger som er utført. For å forebygge komplikasjoner er det viktig at man følger de rådene man blir gitt i forbindelse med operasjonen, leser infoskrivet man har fått nøye og holder deg i ro den første tiden etter inngrepet.

Noen opplever forandret følelse i huden over arret. Følelsen kan være både redusert, men også forsterket, nærmest litt overfølsomt ved berøring. I langt de fleste tilfeller normaliserer følelsen seg med tiden. Følelsen i brystvortene normaliserer seg oftest etterhvert, men det er en liten andel av pasientene som ender med permanent nedsatt sensibilitet i brystvortene.

Mer informasjon om brystløft

Dersom du vil ha prislisten eller pris på brystløft, bestill time til en uforpliktende konsultasjon og få pris basert på dine behov.

Dersom du ønsker å lese mer om brystløft har norsk helseinformatikk god og saklig informasjon om brystløft. Les mer på nhi.no.