Plastikkirurgi operasjoner vi tilbyr ved Klinikk A​

Plastikkirurgi operasjoner vi tilbyr ved Klinikk A

Våre plastikkirurger har lang erfaring innen alle områder i plastikkirurgi. Klinikk A utfører brystoperasjoner som for eksempel brystforstørrelse med proteser, brystforstørrelse med eget fett, brystløft og brystreduksjon. Fettsuging, også kjent som liposkulptur, utføres blant annet på mage, hofte- midje, rygg, hake, nakke, arm, utside- og innside lår, innside knær og ankler. Videre utføres ansiktskirurgi som ansiktsløft, oppstramming av hake og hals og og operasjoner på øyelokk som hjelper deg å se mer våken og opplagt ut. Øvre og nedre øyelokk kan opereres hver for seg eller samtidig. Når det gjelder øvrig plastikkirurgi tilbyr vi blant annet bukplastikk, altså oppstramming av magen, korreksjon av delte magemuskler, fjerning av løs hud på armer og lår, såkalt armplastikk og lårplastikk. Dersom det er aktuelle operasjoner som ikke står oppført på vår hjemmeside, ta kontakt med oss. Kirurgene på Klinikk A har lang og bred erfaring, som gir gode og naturlige resultater.

Mer om løsningene vi kan tilby ved Klinikk A

Plastisk kirurgi kan være en god løsning for personer som ønsker å endre utseende på ansiktet sitt. Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert plastisk kirurg for å oppnå de beste resultatene.

Ansikt

Ansiktskirurgi kan hjelpe personer som ønsker å forandre utseendet på ansiktet sitt. Det finnes flere forskjellige typer operasjoner som kan utføres for ansiktet, herunder ansiktsløft, øyelokkoperasjon, neseoperasjon og hake korreksjon.

Les mer om Ansiktskirurgi

Ansiktsløft

Ansiktsløft, også kjent som facelift, er en operasjon som kan gjøre at ansiktet ser flere år yngre ut. Dette kan være en god løsning for personer som opplever at de ser eldre ut enn de føler seg. Under et ansiktsløft vil kirurgen stramme opp huden i ansiktet og fjerne overflødig fett og hud. Ansiktsløft kan gi et mer ungdommelig og friskt utseende.

Les mer om Ansiktsløft

Øyelokkoperasjon

En øyelokkoperasjon kan hjelpe personer som opplever tunge øyelokk eller poser under øynene. Dette kan gi et trøtt og eldre utseende enn man ønsker. I dette tilfellet vil behandlingen bestå av at kirurgen vil fjerne overflødig hud og fett rundt øynene for å gi et mer våkent og ungdommelig utseende.

Les mer om Operasjon av tunge øyelokk

Neseoperasjon

En neseoperasjon kan hjelpe personer som ønsker å endre formen eller størrelsen på nesen sin. Dette kan være en god løsning for personer som opplever pusteproblemer eller er misfornøyd med utseendet på nesen. Kirurgen vil endre formen på nesen ved å fjerne eller tilføre ben og brusk avhengig av hva som har fremkommet under konsultasjonen.

Hakekorreksjon

En hakekorreksjon eller fettsuging av hake kan hjelpe personer som opplever en ubalanse i ansiktet på grunn av for stor eller liten hake. Kirurgen vil endre størrelsen på haken ved å fjerne eller tilføre ben og brusk i det aktuelle området.

Les mer om Fettsuging av hake

Bryst

Brystet er en del av den kvinnelige personligheten og representerer noe av det mest feminine, uansett om brystene er store eller små. Det er derfor at brystoperasjoner er et av de mest populære plastiske kirurgiske inngrepene.

Det er flere typer brystoperasjoner som kan utføres, avhengig av pasientens ønske og behov. Disse inkluderer:

  • Brystforstørrelse er en operasjon som øker størrelsen på brystene ved å sette inn brystimplantater eller eget fett. Det kan være et alternativ for kvinner som ønsker større bryster av kosmetiske årsaker, eller for kvinner som har mistet fasongen etter graviditet eller vekttap.
  • Brystreduksjon er en operasjon som reduserer størrelsen på brystene ved å fjerne overflødig fett, vev og hud. Det kan være et alternativ for kvinner som lider av rygg- og nakkesmerter på grunn av store bryster, eller for kvinner som ønsker mindre bryster av kosmetiske årsaker.
  • Brystløft er en operasjon som løfter og strammer opp brystene ved å fjerne overflødig hud og vev. Det kan være et alternativ for kvinner som har hengende og flate bryster for eksempel etter graviditet, amming eller aldring.

 

Det er viktig å huske at brystoperasjoner er kirurgiske inngrep og har potensielle risikoer og komplikasjoner. Pasienter bør nøye vurdere fordeler og ulemper ved operasjonen og diskutere alle spørsmål og bekymringer med en kvalifisert plastisk kirurg.

Man bør derfor velge klinikk og kirurg med omhu for å sikre at man får det beste resultatet og en trygg operasjon. Hos oss på Klinikk A har vi lang erfaring med bryst. Du kan lese mer om våre kirurger Dr.Ståle Buhagen og Dr.Frode Amland.

 

bryst plastikkkirurgi

Kropp

Plastisk kirurgi på kroppen kan hjelpe pasienter med å oppnå ønsket utseende og øke selvfølelsen. Klinikk A som ligger i Oslo tilbyr en rekke plastikkirurgiske inngrep på kroppen, inkludert fettsuging, brystløft, bukplastikk, armplastikk, lårplastikk, ansiktsløft og flere andre tjenester innen plastisk kirurgi.

Fettsuging er en prosedyre som fjerner uønsket fett fra kroppen ved hjelp av vakuum.  Klinikk A bruker en moderne teknikk som kalles syringe-assistert liposkulptur  (SAL). Denne teknikken er skånsom og gir mindre blåmerker og hevelser.. Metoden som brukes er sikker, trygg og gir svært gode og naturlige resultater innen figurforming. Denne formen for plastikkirurgi benyttes for å fjerne lokale fettansamlinger der trening, kosthold eller andre metoder ikke gir tilstrekkelig eller ønsket resultat. (alternativt: som ikke lar seg slanke bort med trening og kosthold)

Brystløft er en prosedyre som kan hjelpe kvinner med hengende bryster. Kirurgen fjerner overflødig hud og strammer opp brystene for å gi dem et mer ungdommelig utseende. Klinikk A har erfarne kirurger som kan utføre denne prosedyren med gode resultater.

Bukplastikk er en prosedyre som fjerner overflødig hud og fett fra magen. Dette kan være nyttig for personer som har mistet mye vekt eller som har slitt med overvekt. Klinikk A tilbyr både full bukplastikk, mini-bukplastikk og modifisert bukplastikk avhengig av pasientens behov. Under en bukplastikk kan også delte magemuskler korrigeres. Delte magemuskler kan gi plager i korsrygg og bekken, noe som ofte blir bedre etter en korreksjon.

Plastisk kirurgi på kroppen kan være en stor beslutning, og det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert kirurg. Klinikk A har et team av erfarne kirurger og sykepleiere som kan hjelpe pasienter med å oppnå ønsket utseende på en trygg og effektiv måte.

Typer av Plastisk Kirurgi

Plastisk kirurgi kan deles inn i to hovedtyper: rekonstruktiv kirurgi og kosmetisk kirurgi. Begge typene har forskjellige formål og teknikker.

Kosmetisk Kirurgi

Kosmetisk kirurgi har som mål å forbedre utseendet til en person. Dette kan være for å korrigere en medfødt anomali, for å forbedre selvbildet eller for å oppnå en mer ungdommelig utseende.

Eksempler på kosmetisk kirurgi inkluderer brystforstørrelse, fettsuging, ansiktsløftning, neseoperasjon og øyelokksoperasjon.

Det er viktig å merke seg at kosmetisk kirurgi ikke er en erstatning for sunne livsstilsvalg. Det er også viktig å velge en kvalifisert og erfaren kirurg for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Plastisk kirurgi kan være en effektiv måte å forbedre både funksjon og utseende på. Uansett hvilken type kirurgi som velges, er det viktig å gjøre grundig forskning og velge en kvalifisert og erfaren kirurg for å oppnå best mulig resultat.

Rekonstruktiv Kirurgi

Rekonstruktiv kirurgi har som mål å gjenopprette funksjon og utseende til en skadet eller deformert del av kroppen. Dette kan være etter en ulykke, en medisinsk tilstand eller en medfødt anomali.

Eksempler på rekonstruktiv kirurgi inkluderer brystrekonstruksjon etter brystkreft, rekonstruksjon av ansiktet etter en alvorlig skade, og rekonstruksjon av nese eller ører etter en ulykke.

Prosessen Med Plastisk Kirurgi

Plastisk kirurgi er en type kirurgi som utføres for å forbedre utseendet eller funksjonen til en persons kropp.
Prosessen med plastisk kirurgi inkluderer tre hovedtrinn: Konsultasjon, Operasjon og Rehabilitering.

1. Konsultasjon

Før en person kan gjennomgå plastisk kirurgi, må de først gjennomgå en konsultasjon med en plastikkirurg. Under konsultasjonen vil kirurgen evaluere personens medisinske historie, fysiske tilstand og ønsker for inngrepet.

Kirurgen vil også diskutere de ulike alternativene som er tilgjengelig, og hva som kan forventes både under og etter operasjonen. Dette inkluderer også kostnader og eventuelle risikoer og komplikasjoner som kan oppstå.

2. Operasjon

Operasjonen i seg selv vil variere avhengig av hvilket inngrep som skal utføres. Kirurgen vil sørge for at  pasienten får generell bedøvelse, altså narkose, eller lokalbedøvelse, avhengig av hva som er best egnet for inngrepet.

Under operasjonen vil kirurgen gjøre nødvendige kutt og justeringer for å oppnå ønsket resultat. De vil også overvåke personens vitale tegn og sørge for at de er trygge gjennom hele prosedyren.

3. Rehabilitering

Etter operasjonen vil du trenge tid til å komme deg  og restituere deg . Kirurgen vil gi deg instruksjoner om hvordan de skal ta vare på sårene og eventuelle bandasjer.

Du  vil også trenge å ta smertestillende medisiner og unngå fysisk anstrengelse i en viss periode. Kirurgen vil også planlegge oppfølgingsavtaler for å sikre at du er på vei til å komme deg og at alt går som planlagt.

Plastisk kirurgi kan være en effektiv måte å forbedre utseendet eller funksjonen til en persons kropp. Men det er viktig å huske at det er en kirurgisk prosedyre, og det er alltid en viss risiko forbundet med det. Det er derfor viktig å velge en erfaren og kvalifisert plastisk kirurg og å følge alle instruksjoner for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Historien til plastikkirurgi

Plastisk kirurgi har en lang historie som strekker seg tilbake til antikken. I oldtidens India og Egypt ble det utført rekonstruktiv kirurgi på nesen og ørene til personer som hadde mistet dem i ulykker eller i krig.

I middelalderen var det vanlig å utføre rekonstruktiv kirurgi på personer som hadde blitt lemlestet eller skadet i kriger. Kirurgene brukte teknikker som hudtransplantasjon og vevsutvidelse for å reparere skadene.

På 1800-tallet ble det utført de første kosmetiske operasjonene, som ansiktsløft og brystreduksjon. I  midten av det 20. århundre ble silikon brystimplantater utviklet, og dette førte til en økning i populariteten til brystforstørrelse.

I dag er plastisk kirurgi en etablert medisinsk spesialitet som omfatter både rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Rekonstruktiv plastikkirurgi utføres for å reparere skader etter ulykker, brannskader, og medfødte misdannelser. Kosmetisk kirurgi utføres for å forbedre utseendet, og inkluderer prosedyrer som brystforstørrelse, fettsuging, og neseoperasjoner.

Plastisk kirurgi har utviklet seg mye siden antikken, og det er stadig nye teknikker og prosedyrer som blir utviklet. Det er viktig å huske på at plastisk kirurgi er en medisinsk prosedyre, og at det alltid er en risiko involvert. Det er derfor viktig å velge en erfaren og kvalifisert plastikkirurg hvis man vurderer å gjennomgå en operasjon.

Har du spørsmål om plastikkirurgi eller hudbehandling er du velkommen til å kontakte oss på mail eller telefon, eller bestille tid til en uforpliktende konsultasjon.