Hjem | Kosmetisk | Overdreven svette – hyperhidrose

Overdreven svette - hyperhidrose

Overdreven svette, også kjent som hyperhidrose

Overdreven svette – hyperhidrose

Overdreven svette, eller hyperhidrose som det heter på fagspråket, er en en tilstand som er langt vanligere blant befolkningen, enn det man skulle tro. Ca. 150 000 Nordmenn er rammet av denne sykdommen i ulik grad, men mange oppsøker ikke hjelp da de ikke er klar over at dette er noe som det er lett å gjøre noe med.

Hva er hyperhidrose?

Hyperhidrose er en tilstand med økt svetteproduksjon uavhengig av aktivitetsnivå og temperatur. Tilstanden er helt ufarlig, men kan bidra til å påvirke selvbildet og livskvaliteten til den enkelte det gjelder.
Ved behandling med medisinske injeksjoner hemmes signaloverføringen fra nervene til svettekjertlene, slik at det produseres mindre svette. Behandlingen er relativt enkel, og virkningen har vanligvis en varighet på 6 måneder inntil 1 år.

Bedøvelse

Ingen eller bedøvelseskrem

Nedetid

0-1 dag

Tid på klinikken

Totalt 1/2 - 1 time

Kontroll

Ny behandling etter 6 mnd

Priser overdreven svette - hyperhidrose

  • Injeksjonsbehandling hyperhidrose. Fra kr 5 950
  • Operasjon hyperhidrose armhuler. Fra kr 35 000

Bestill konsultasjon

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Skriv gjerne litt om hva du ønsker. 

Innholdsfortegnelse

Hvem er egnet for behandling?

Personer med overdreven svetteproblematikk er egnet for behandling. Hyperhidrose er en tilstand som gjør at svetteproduksjonen øker betydelig, ofte på bestemte områder som føtter, hender, ansikt, armhuler og hodebunn. Men svetten kan også være lokalisert andre steder på kroppen som f.eks. lyske, bryst og rygg.

Injeksjonsbehandling er effektivt og fungerer ofte godt for de som har forsøkt konservativ behandling og fortsatt har plager. Konservativ behandling består av blant annet:

Aluminiumklorid 20 prosent konsentrasjon kan smøres på de aktuelle områdene inntil én gang daglig i perioder. Hos enkelte kan dette ha god effekt, særlig i armhulene. I håndflater, fotsålene og på bryst og rygg er effekten mer variabel. Dette tolereres vanligvis greit, men noen er overfølsomme for midlet.

Iontoforese  er en behandling med bad av hender eller føtter, hvor det føres en svak elektrisk strøm gjennom vannbadet. En slik behhandling tar en halv time og må gjøres tre ganger i uken i noen uker før man kan vurdere effekten. Vedlikeholdsbehandlingen krever vanligvis ukentlig behandling etter dette.

Hvordan virker injeksjonsbehandling ved overdreven svette?

Injeksjonsbehandlingen blokkerer nervesignalene til svettekjertlene. På denne måten blir ikke svettekjertlene stimulert til å skille ut svette, og svetten som produseres reduseres. Svettekjertlene er fortsatt intakte, og vil fortsatt skille ut noe, men betydlig mindre enn før injeksjonsbehandlingen.

Hvordan foregår en slik injeksjonsbehandling?

Behandlingen består av en rekke små stikk med meget tynne nåler som settes rett under huden. Behandlingen varer i ca. 30 minutter til en time avhengig, av hvor store områder som skal behandles. I forkant av behandling får de som ønsker det bedøvelseskrem, slik at stikkene blir mindre ubehaglige.

Hvor lenge varer behandlingen?

Effekten av en slik behandling varer i 6-12 måneder. Selve effekten av behandlingen, kommer ikke før etter det har gått 6-14 dager. Noen opplever at effekten varer lengre etter noen behandlingsrunder. For vedvarende effekt må behandlingen gjentas når effekten begynner å avta. Dette kan avtales fast, eller ved behov.

Permanent fjerning av svettekjertler ved operasjon

Operasjon kan være et alternativ for de som er plaget med overdreven svette i armhulen. Det finnes flere operasjoner som kan være aktuelle, og vi har en trappetrinnsmodell på Klinikk A for hvilken operasjon som er aktuell. Dersom annen behandling ikke fører frem under armene, eller man har ønske om en definitiv behandling, er førstevalget for operasjon fjerning av svettekjertlene i dette området med fettsugingsteknikk. Omtrent 9 av 10 får en varig forbedring av denne operasjonen. Rundt 1 av 10 kommer ikke i mål med denne operasjonen. For denne gruppen pasienter kan vi tilby en operasjon hvor svettekjertlene fjernes med såkalt åpen teknikk. Med denne metoden kommer de aller fleste i mål.

Tidligere ble det utført operasjoner på nervene som styrer svetting på overkropp og hode- hals området, såkalt sympatektomi. Denne operasjonen blir ikke lenger utført på grunn av uønskede effekter, blant annet kompensatorisk svetting andre steder på kroppen. Disse operasjonene var irreversible, men utføres altså ikke lenger.

Hvordan ser jeg ut direkte etter behandling?

Direkte etter behandling kan man se små opphøyede kuler i huden, disse er forbigående. I noen tilfeller kan man få et og annet blåmerke, men dette er forbigående og ofte lett å sminke bort om man ønsker det.

Hvem kan ikke behandles?

Dersom du er gravid eller ammende er det ikke anbefalt å utføre en slik behandling. Behandlingen er heller ikke egnet for personer med spesifikke hudsykdommer. Rådfør deg med din hudlege i forkant dersom du er usikker. 

Hva bør jeg unngå direkte etter behandling?

Unngå trening og sauna samme dag.

Avbestilling og avbestillingsfrist

Selve konsultasjonen med sykepleier er kostnadsfri. Ved avbestilling mindre enn 24 timer i forkant, eller ved uteblitt oppmøte belastes det kr 600,-. Dette gjelder for konsultasjon hos sykepleier.

Hvem utfører behandlingen?

Behandlingen utføres av kosmetisk dermatologisk sykepleier på klinikken. Behandler setter alltid av god nok tid til å gjøre en grundig vurdering når du kommer til konsultasjon, slik at du får det resultatet du er ute etter. Ønsker du å booke time til en konsultasjon kan det gjøres på telefon: 22 38 20 20 eller ved direkte bestilling online på våre nettsider.

Ansvarlig lege

Plastikkirurg dr. Ståle Buhagen er medisinsk ansvarlig på Klinikk A. På Klinikk A har vi en tverrfaglig tilnærming til den medisinske hudbehandlingen, hvor det til enhver tid er tilgang på plastikkirurg. Pasientens trygghet og sikkerhet er det viktigste for å sikre forsvarlig behandling. Heldigvis har myndighetenes reguleringen av injeksjonsbehandling blitt strengere, og det er nå krav om at lege skal være tilstede på klinikker som gjør injeksjonsbehandling.

Har du andre spørsmål kan du henvende deg til post@klinikk-a.no.

Ønsker du å lese mer om overdreven svette?

Store norske leksikon har også informasjon om overdreven svette, altså hyperhidrose. 

Les mer om overdreven svette på snl.no

Vurderinger

MrJhb82
MrJhb82
24. April, 2024
Jeg er en mann på 41 år, og jeg tok en øvre og nedre øyelokkoperasjon. Fikk god informasjon i forkant, og følte jeg ble godt veiledet gjennom hele prosessen fra første konsultasjon, på operasjonsdag, og til stingene ble tatt en uke etterpå. Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner utenom det som er normalt, og anbefaler Klinikk A på det varmeste.
Patricia Lopez
Patricia Lopez
23. April, 2024
Strålende fornøyd med hele opplevelse både før og etter opersjonen Kirurg Ståle Buhagen fantastisk flink i det han driver med. Anbefales på det sterkeste 👍
Marianne Magdal
Marianne Magdal
26. Februar, 2024
Dr. Ståle Buhagen var veldig behagelig under konsultasjonene, lyttet var ærlig og tillitskapende. Jeg fikk god informasjon og er meget fornøyd med alt på Klinikk A.
Sara Maria Nystrand
Sara Maria Nystrand
16. Februar, 2024
Strålende fornøyd med hele opplevelsen. Veldig flott lokale, utrolig hyggelig ansatte. Jeg er super fornøyd både med konsultasjon før inngrepet, selve operasjonsdagen- da drømte jeg at jeg var på sydenreise og var strålende fornøyd når jeg våknet og hadde fått gjennomført bukoperasjon og flyttet litt fett til brystene. Jeg hadde lite smerter i etterkant- og var på topptur før to uker etter operasjon. Strålende fornøyd med resultatet. Kirurg Ståle Buhagen er veldig profesjonell, er veldig behagelig og lett å ta opp eventuelle vanskelige spørsmål man lurer på. Anbefales på det sterkeste!
Irene Flood Dalen
Irene Flood Dalen
13. Februar, 2024
Fikk utført brystforstørring med proteser hos Ståle Buhagen, en utrolig dyktig kirurg som ga meg ett fantastisk resultat og nøyaktig hva je hadde sett for meg! Nydelige lokaler, stødige og profesjonelle ansatte fra første stund og bra oppfølging gjorde dette til en god og trygg opplevelse... Anbefaler disse på det sterkeste!!
Randi Baakind
Randi Baakind
29. Januar, 2024
Kirurg Ståle Buhagen og teamet på Klinikk A kan varmt anbefales! Her blir du trygt og profesjonelt tatt i mot. Ståle er tok seg god tid under første konsultasjon slik at valget for hvilket inngrep som passet meg best ble greit å ta. På operasjonsdagen blir jeg igjen møtt av en trygg og hyggelig Ståle, samt de flinke anestesifolka! Fra oppvåkning og videre til jeg kunne reise hjem noen timer senere er det anestesisykepleier Johnny som sørger for alt man trenger, til og med en god latter☺️ Så igjen, varm anbefaling fra meg🤗 Mvh Randi
Nell Richards
Nell Richards
17. Januar, 2024
Amazing and gave full confidence from start to finish. Able to accommodate a surgery date last minute and the consultation gave all the information to go ahead. Results are perfect and follow up consultation went great.
Thomas Gruer Haakonsen
Thomas Gruer Haakonsen
2. Januar, 2024
Jeg var hos Ståle, og har gjort endringer på hele overkroppen. Igjennom hele prosessen har Ståle hjulpet meg og vært tilgjengelig. Jeg er veldig fornøyd og vil absolutt anbefale Klikk-A, fra jeg kom inn døra har alle jeg møtte der både tatt meg godt imot og tatt godt vare på meg. Hjelper også at jeg strålende fornøyd med resultatet
Klinikk A

Kontakt oss for en faglig og individuell tilpasset behandlingsplan

hjelp med åreknuter og behandlinger team klinikk a