Hjem | Plastikkirurgi | Ansiktskirurgi | Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantasjon til ansikt kan benyttes ved flere ulike tilfeller. Dette er en metode som kan benyttes for å gjenoppbygge volum naturlig, og det kan redusere og jevne ut rynker og fine linjer i ansiktet. Denne prosedyren påvirker også hudens elastisitet og utseende positivt.

Transplantasjon av eget fettvev gir ingen immunreaksjon, og det er derfor svært liten risiko for komplikasjoner.

Prosedyren kan gjøres i forbindelse med et ansiktsløft/facelift, eller øvre/nedre øyelokksplastikk.

Det kan også gjøres alene som rynkebehandling, eller ved ønske om mer volum.

 

Bedøvelse

Narkose eller sedasjon med lokalbedøvelse

Nedetid

3-7 dager

Tid på klinikken

Totalt 3–4 timer

Kontroll

Etter 7-14 dager og 3-6 måneder

Fettransplantasjon til ansikt 2 e1661862367720

Ansiktskirurgi priser

  • Fettransplantasjon ansikt Kr. 25.000,-
  • Ansiktsløft - Facelift (fra) Kr. 79.000,-
  • Øvre øyelokk Kr. 22.000,-
  • Nedre øyelokk/poser under øynene Kr. 35.000,-
  • Øvre og nedre øyelokk Kr. 42.000,-

Ansiktskirurgi priser

Ved hjelp av fettsuging med fine instrumenter tar vi ut små mengder eget fettvev fra et godt egnet område på pasienten. Fettet forberedes for transplantasjon, slik at kun det beste fettvevet benyttes til transplantasjonen. Deretter blir fettet injisert i ønskede områder med nøyaktighet og fin teknikk. Til dette brukes det tynne og fine, spesiallagede kanyler. Noen av fettcellene vil oppløses og forsvinne, men normalt overlever de fleste. Vår erfaring er at omtrent 70 % av de transplanterte fettcellene overlever. Riktignok er det individuelle forskjeller i graden av overlevelse.

Fettcellene er myke, og du vil få et permanent, naturlig resultat.

Alt fettvev er rikt på stamceller. Stamceller er en unik type celler som kan utvikle seg til forskjellige typer celler, samt påvirke eksisterende celler positivt. De bidrar blant annet til kroppens reparasjon av skader og vedlikehold av ulikt vev. Stamcellene er sannsynligvis årsaken til den hudforbedrende effekten denne type behandling gir. Det foregår mye forskning på dette feltet internasjonalt.

Teknikken som benyttes ved transplantasjon av eget fettvev har lenge blitt benyttet som behandling ved ulike skader, misdannelser og rekonstruksjon etter for eksempel kreft. I kosmetisk sammenheng er transplantasjon av eget fettvev relativt nytt på markedet, og fremskrittene er i stadig utvikling. Brystforstørrelse med eget fett og fettransplantasjon til ansikt blir utført i økende grad, både på Klinikk A, men også internasjonalt. Klinikk A er opptatt av å følge med i utviklingen for at våre pasienter skal føle seg trygge og vite at de får det beste behandlingstilbudet innen dette området.

Arr som gror optimalt er smale, myke, sjenerer minimalt og har jevn overgang mot tilgrensende vev. Av og til kan arr bli inndratt, harde, ømme og gi mindre bløtdelsdekning enn ønsket. Arr som oppstår som følge av skade eller infeksjoner tilheler oftere på denne måten. Ved hjelp av fettransplantasjon kan arrvevet myknes opp, fylle opp mangel på volum og i noen tilfeller ha gunstig effekt på ubehag og ømhet relatert til arrene. Metoden kan benyttes til behandling av arr på hele kroppen. Vår erfaring er at metoden er særlig velegnet til arrkorreksjoner i ansikt.

Klinikk A har kirurger med nærmere 30 års erfaring med fettfjerning/liposuction, og mer enn 10 års erfaring med fettransplantasjon.