Hjem | Kosmetisk | Rynkebehandling

Rynkebehandling

Rynkebehandlinger er behandlinger som bidrar til å glatte ut rynker i huden, 

samtidig som man både ser og føler seg mer opplagt enn tidligere. 

Dame som holder hendene på kinnene og smiler

Injeksjonsbehandlinger mot rynker

Rynkeinjeksjoner er noen av de mest populære behandlingene mot rynker, på markedet i dag. 

Injeksjon er av et veldokumentert legemiddel som ble FDA godkjent i 1989, og som er registrert i over 100 land på verdensbasis.

Dette har vært  bruk i over 15 år, og har vist seg å ha en positiv effekt på reduksjon av rynker og linjer i huden.

Du kan helt fint kombinere rynkebehandling med andre hud eller injeksjonsbehandlinger, som Profhilo, Dermapen, Restylane eller Juvederm.

Dette er behandlinger som også bidrar til å redusere rynker og volumttap, samtidig som det gir huden en oppstrammende effekt og jevnere hudttone.

Hvorfor får vi rynker?

Allerede i slutten av 20 årene så avtar kollagenproduksjonen i huden.

Med økende alder blir huden tynnere og mindre elastisk, noe som over tid gir linjer og rynker i ansiktet. Dette ser man spesielt godt i områder der musklene er mest aktive, som for eksempel i pannen, mellom øyenbrynene og rundt øynene.

Tidlige aldringstegn kan skyldes mange faktorer som blant annet røyking, soleksponering, og genetikk.

Noen bruker også musklene mer hyppig ved å myse mye, mens andre har mer ansiktsmimikk av natur.

Med andre ord så kan man si at våre gleder og bekymringer her i livet, bidrar til å sette sine spor i ansiktshuden.

Rynkebehandling priser

  • 1 område 3200,-
  • 2 områder 4900,-
  • 3 områder 5950,-

Faktaboks om Botulinumtoksin

Navn: Generisk navn botulinumtoksin.

Type legemiddel: Botulinumtoksin er en nevrotoksisk proteinsubstans som brukes i medisinsk og kosmetisk sammenheng.

Bruksområder: Botulinumtoksin brukes hovedsakelig for å redusere avtrykket av rynker ved midlertidig å lamme muskler. I medisin benyttes det også til behandling av en rekke nevrologiske lidelser, som migrene, muskelspasmer og overdreven svetting.

Virkningsmekanisme: Botulinumtoksin virker ved å blokkere nerveimpulser til musklene, noe som resulterer i midlertidig muskellammelse. Dette reduserer spenningen i musklene kan glatte ut overfladiske rynker.

Behandlingsvarighet: Effekten av rynke-behandlinger varer vanligvis i flere måneder, avhengig av individuelle faktorer og behandlingsområdet. Periodiske oppfølgingsbehandlinger anbefales for å opprettholde resultatene.

Mulige bivirkninger: Noen vanlige bivirkninger inkluderer midlertidig hevelse, rødhet og ømhet på injeksjonsstedet. Sjeldnere kan det oppstå hodepine, kvalme eller muskelsvakhet, men disse bivirkningene er vanligvis forbigående.

Kontraindikasjoner: behandlingen anbefales ikke for gravide kvinner, ammende mødre, eller de med kjente allergier mot botulinumtoksin eller andre ingredienser i preparatet.

Viktig informasjon: Medikamentet skal kun administreres av kvalifiserte helsepersonell, som leger eller sykepleiere med erfaring innen estetiske behandlinger. Pasienter oppfordres til å diskutere eventuelle spørsmål eller bekymringer med behandlende helsepersonell før behandlingen.

Denne informasjonen gir en generell oversikt og erstatter ikke profesjonell medisinsk rådgivning. Individuelle resultater kan variere, og konsultasjon med en helsepersonell anbefales før behandling.

Slik foregår behandlingen

Drøfting
Når du først kommer til en konsultasjon setter vi oss ned sammen med deg for å drøfte dine behov, ønsker og forventninger rundt det å ta en medisinsk  behandling hos oss.

Skreddersydd behandling
Ut ifra dette skreddersyr behandler en oversikt over hvilke behandlinger som kan være mest aktuelle for deg ut ifra det du forteller på konsultasjon.

Behandling utføres ofte samme dag.

Rynkebehandling med injeksjoner
Det injiseres små og svært fortynnede doser av produktet direkte inn i muskulaturen, for å glatte ut linjer og dypere rynker. Ved injisering bruker man en
sprøyte med svært tynn nål, noe som også bidrar til at det er lite ubehag under selve behandlingen.

Behandlingens varighet
Selve behandlingen tar mellom 5-15 minutter, alt avhengig av hvilke områder som skal behandles.

Forventet resultat
Rynkene reduseres gradvis etter 4-6 dager, og du ser en optimal effekt etter ca. 2
uker.

Oppfølgingstime
Etter utført behandling er det vanlig at du kommer tilbake til en oppfølgingstime ca 2-3 uker etter behandling. Dette avtaler du med sykepleier eller lege etter at du har fått utført en injeksjon her på klinikken.

Eva Mehlgård er kosmetisk dermatologisk sykepleier
Eva Mehlgård er kosmetisk dermatologisk sykepleier

Praktisk informasjon

Før og etter bilder
Før og etter bilder har lenge vært forbudt når det kommer til kosmetisk kirurgi i Norge. 21.3.2023 ble det innført nye retningslinjer der før og etter bilder nå også omfatter injeksjonsbehandlinger, og andre kosmetiske behandlinger som penetrerer huden. 

Før og etter bilder legges derfor ikke ut på vår nettside eller andre sosiale plattformer knyttet opp mot klinikken. Ønsker du å se bilder av resultater som har blitt gjort, kan du få tilgang på dette når du kommer til en konsultasjon.

Avbestilling og avbestillingsfrist
Selve konsultasjonen med sykepleier er kostnadsfritt. Ønsker du time hos lege koster dette kroner 500,-.

Ved avbestilling mindre enn 24 timer i forkant, eller ved uteblitt oppmøte
belastes det kr 600,-. Dette gjelder for konsultasjon hos både lege og sykepleier.

Hvem utfører behandlingen?
Både kosmetisk sykepleier og lege utfører rynkebehandling hos oss. Behandler setter alltid av god nok tid til å gjøre en grundig vurdering når du kommer til konsultasjon, slik at du får det resultatet du er ute etter.

Vi behandler ikke:

Gravide eller ammende behandles ikke med rynkeinjeksjoner, eller andre medisinske
kosmetiske injeksjonsbehandlinger.

Nedsatt allmenntilstand som feber, eller aktive hudinfeksjoner som pågående herpes-utbrudd.

Dersom du er utsatt for å få herpes, må dette informeres om før behandling slik at vi kan
tilrettelegge en god behandlingsplan tilpasset deg og dine behov.


Ved nedsatt allmenntilstand avventes dette til du er helt frisk.

Bruk av blodfortynnende medikamenter
Informer oss om dette på forhånd før du kommer til konsultasjon.

Aldersgrense 20 år:

Vi behandler ikke pasienter under 20 år.

Andre områder som kan behandles med injeksjoner

Øyebrynsløft med injeksjoner kan bidra til et mer våkent blikk rundt øynene. Medisinske injeksjoner bidrar til at øyebrynet løfter seg litt opp, slik man opplever å se mer opplagt og uthvilt ut. Det er viktig å påpeke at dette ikke vil gi de samme resultatene som en øyelokksoperasjon. Har du mye volumtap og løs hud er det ikke sikkert at medisinske injeksjoner er rette behandling for deg. For å vurdere hva som er beste behandling for deg, anbefaler vi en konsultsasjon hos vår kosmetisk, dermatologiske sykepleier eller hos en av våre plastikkirurger. Bestill time her.

Rynker i munnviken, oppstår når huden mister spenst og elastisitet i ansiktet over tid.  Munnvikene vil gradvis sige mer mot tyngdekraften, og på et tidspunkt vil munnvikene naturlig peke mer nedover enn hva de gjorde tidligere. Dette kan bidra til å gi et uttrykk  i ansiktet, som ikke stemmer med innsiden.

Behandling med injeksjoner er en effektiv behandlingsform som kan bidra til å redusere sure munnviker, dersom årsaken skyldes sterke muskler som  er med på å dra munnvikene nedover.

Dersom muskulaturen i overleppen er overaktiv, kan man i enkelte tilfeller vise mye av tannkjøttet sitt når man smiler. I noen tilfeller opplever pasienter dette som kosmetisk skjemmende, og ønsker derfor å justere på dette ved hjelp av nevrotoksinbehandling.

Behandlingen innebærer kun to små stikk på hver side av nesen, som bidrar til at de mimiske musklene som styrer overleppen slapper mer av. Resultatet av dette er at tannkjøttet blir mindre synlig når man smiler.

Tanngnissing kan skyldes en rekke årsaker som blant annet stress, angst, eller søvnproblematikk. Massetermuskelen som brukes til å tygge, kan i enkelte tilfeller bli bredere og mer firkantet ved overdreven bruk. Dette kan for noen (spesielt kvinner) oppleves som sjenerende, da ansiktet får et mer maskulint preg over tid. Tanngnissing kan også gi slitasje på tenner, og føre til nakkestivhet som bidrar til hodepine på morgenen.  

Behandling med toksiner kan være med på å redusere disse plagene raskt, ved at muskulaturen slapper mer av. Effekten er 3-4 måneder avhengig av hvor kraftig muskulatur du har.  Over tid vil muskulaturen bli svakere, som hos enkelte kan bidra til en smalere og mer feminin ansiktsform. 

En injeksjonsbehandling bidrar til at at leppene dine virker mer fyldige, uten at du trenger å benytte deg av filler. Når produktet injiseres i muskulaturen som strekker seg rundt munnen, vil effekten være at overleppen tilter mer oppover slik at leppekanten kommer mer frem.

Hyperhidrose er en tilstand som bidrar til å gi økt svette produksjon uavhengig av aktivitetsnivå og temperatur. Tilstanden er helt ufarlig, men kan bidra til å påvirke selvbildet og livskvaliteten til den enkelte det gjelder. Ved behandling med medisinske injeksjoner hemmes signaloverføringen fra nervene til svettekjertlene, slik at det produseres mindre svette. Behandlingen er helt ufarlig, og virkningen har en varighet på 6 måneder inntil 1 år. Behandlingen kan utføres under armene, i albuene, på håndflater og under føttene.
Mange opplever meget god effekt av behandlingen, men enkelte ønsker en mer permanent løsning under armene. Våre plastikkirurger tilbyr operasjoner som permanent fjerner svettekjertlene under armene, slik at det blir en varig effekt.

Ofte stilte spørsmål

Ved estetiske behandlinger injiseres små og svært fortynnede doser av nevrotoksin  direkte inn i muskulaturen, for å glatte ut linjer og dypere rynker. Ved injisering bruker man en sprøyte med svært tynn nål, noe som også gjør at det er lite ubehag under selve behandlingen.
Selve behandlingen tar mellom 5-15 minutter, alt avhengig av hvilke områder som skal behandles.

Rett etter behandling kan det oppstå små rød prikker i huden etter nålstikkene, men disse forsvinner i løpet av 10-20 minutter. Unngå å ta direkte på området de neste 4-6 timene, slik at det ikke kommer bakterier inn i området. Man skal heller ikke trene eller ta badstue samme dag, da dette kan være med på å påvirke sluttresultatet. Som mange andre medikamenter blir disse skilt ut via urinsystemet, og er ute av kroppen allerede etter et par dager.

Effekten kommer gradvis etter 3-6 dager, men full effekt ser man ikke før etter det har gått nærmere 14 dager. Varighet etter behandling er mellom 3-6 måneder, da muskulaturen evner å bygge opp bevegeligheten sin igjen. Ønsker man å vedlikeholde resultatet, anbefales det å gjenta prosedyren 2-3 ganger i året. På sikt vil også rynkedybden reduseres, og ved jevnlig bruk kan rynkene også forsvinne helt.

Ingen behandling er uten risiko, men alvorlige komplikasjoner ser man sjeldent. De vanligste komplikasjonene etter behandling er forbigående små blåmerker, rødhet og lett hevelse. I sjeldne tilfeller kan man oppleve tyngdefornemmelse på øyelokket, men dette forsvinner gradvis når effekten avtar. I enkelte tilfeller kan det oppstå asymmetri etter behandling, men dette korrigeres kostnadsfritt hos behandler etter det har gått to uker fra man tok behandling.

Har du  andre spørsmål vedrørende en rynkebehandling, kan vi nås enkelt på telefon eller per e-epost.