Hjem | Plastikkirurgi | Liposkulptur / fettsuging

Fettsuging i Oslo - Liposkulptur

Fettsuging er en behandling for permanent fettfjerning. Ved hjelp av tynne kanyler kan vi kontrollert og trygt fjerne fett fra aktuelle områder. Dette krever en erfaren og trygg kirurg.

Fettsuging er en metode som effektivt fjerner fett, og dermed former kroppen. Nettopp det at fettsuging gir mulighet for forming av kroppen forklarer hvorfor begrepet liposkulptur ofte også blir brukt om fettsuging.  På verdensbasis er fettsuging blant de mest utførte plastikkirurgiske inngrepene, og har gjennomgått en stor utvikling de senere årene.

Liposkulptur/fettsuging er permanent fjerning av lokale fettansamlinger, og gjøres med stor presisjon av våre dyktige plastikkirurger. Metoden som brukes er sikker, trygg og gir svært gode og naturlige resultater innen figurforming. Denne formen for plastikkirurgi benyttes for å fjerne lokale fettansamlinger der trening, kosthold eller andre metoder ikke gir tilstrekkelig eller ønsket resultat. De vanligste områdene for liposkulptur og fettsuging er hals og hake, ryggfolder, bryster (hos flest menn), mage, hofter og midje, lår, innside knær, legger og ankler.

Områder som kan behandles med fettsuging

De vanligste områdene for fettsuging er blant annet mage, hofte- midje, ryggputer, armhule, utside lår, innside lår, innside knær, forside lår, legg, ankel, overarm, hake og nakke.
Ofte kombineres andre operasjoner også med fettsuging, for eksempel ved oppstramming av hud og muskler på magen (bukplastikk), oppstramming av hud på armer og ben (armplastikk og lårplastikk og ved operasjoner på bryst. Fettet som fjernes kan også gjenbrukes i egen kropp ved såkalt fettransplantasjon. Da blir fettet som ble fjernet ved fettsuging satt tilbake i andre områder i kroppen, for eksempel til brystforstørring med eget fett eller i rumpe (BBL – Brazilian Butt Lift – rumpeløft).

Hvordan finne din plastikkirurg for fettsuging

Det viktigste før en operasjon som fettsuging er å finne en plastikkirurg du har tillit til. Det kan være vanskelig å orientere seg på nett når det gjelder fettsuging, ettersom dette er en behandlingsform som ikke har vært så godt regulert av norske myndigheter, dessverre. Sørg derfor for å gå til plastikkirurger som er medlem av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi (NFEP). Da er du sikret at kirurgene er autoriserte plastikkirurger i Norge.

Fettsuging er en operasjon som krever erfaring og kompetanse, og dagens metoder har utviklet seg over lang tid.  Dr. Amland ved Klinikk A har vært en stor del av denne utviklingen, og har blant annet veiledet en doktorgrad innen fagfeltet. Han drev i en årrekke en ren fettsugingsklinikk på Skullerud i Oslo, før han flyttet til større lokaler på Ryen. Samtidig utvidet klinikken tilbudet innen plastikkirurgi, og tilbød det aller meste på markedet. 

Dr. Amland og dr. Buhagen på Klinikk A har bred og lang erfaring med fettsuging. Metodene som benyttes er trygge og solid vitenskapelig dokumentert. På Klinikk A er vi opptatt av to viktige ting: din trygghet og at du er fornøyd med resultatet etter operasjonen.

Liposkulptur – fettsuging hals-hake og nakke

Liposkulptur – fettsuging hals/hake og nakke

Liposkulptur av hals/hake kan være en god løsning for de som har plager med dobbelthake. Dette gjelder både yngre og eldre mennesker, og hos begge kjønn. Liposkulptur av nakke, såkalt Buffalo Hump: en sjelden gang foreligger det mye fett i nakkeregionen. Dette kan korrigeres med liposkulptur og gir et naturlig og tilfredsstillende resultat.
fettsuging mage overkropp

Liposkulptur – fettsuging overkropp

De vanligste områdene det utføres liposkulptur på overkroppen er bryster hos menn (og noen ganger kvinner), axille, ryggputer, mage, hofte og midjer. Liposkulptur korrigerer fettansamlinger i disse områdene, og gir svært ofte tilfredsstillende effekt.
Liposkulptur – fettsuging underkropp

Liposkulptur – fettsuging underkropp

De vanligste områdene det utføres liposkulptur på underkroppen er innside lår, utside lår, innside knær, legger og ankler. Ved hjelp av liposkulptur korrigeres fettansamlinger i disse områdene, med tilfredsstillende og naturlig effekt.
Få konsultasjon fra Klinikk A sine ledende eksperter innen plastikkirurgi og liposkulptur for å få en faglig, individuell vurdering av dine muligheter.

Bestill konsultajson

Praktisk informasjon - fettsuging

Hvordan går du frem dersom du vurderer fettsuging?

Dersom du vurderer fettsuging anbefaler vi en uforpliktende konsultasjon hos en av våre plastikkirurger. Du vil da få informasjon om hvilken behandling som kan være aktuell for deg, hva behandlingen innebærer og hva en behnadling koster. Videre får du svar på de spørsmålene du måtte ha. Dersom du bor langt unna Klinikk A kan vi også avtale Teamskonsultasjon. Bestill time her.

Hvor utføres operasjonen?

Operasjonen utføres i Klinikk A sine lokaler i Oslo. Vi holder til i delikate lokaler med enkel adkomst både med bil og kollektiv trafikk. Det er gratis parkering på merkede plasser rett utenfor klinikken.

Hvor lang tid tar en operasjon?

Varigheten av fettsuging varierer avhengig av om det er ett eller flere områder som skal behandles, og om det skal gjøres andre operasjoner samtidig. Under en konsultasjon vil vi kunne informere om forventet varighet av operasjonen.

Kan flere områder fettsuges samtidig?

Ja, det er vanlig å fettsuge flere områder samtidig. Hvilke områder som egner seg for samtidig fettsuging vurderes for hver enkelt pasient. Kostnaden ved operasjonen påvirkes også av om det er flere områder som skal behandles samtidig.