Hjem | fettsuging mage
Hjem | fettsuging mage

Fettsuging av mage​

Fettsuging mage, Liposuction, Liposculpture, Tumescense fettsugning og Syringe assisted liposuction – kjært barn har mange navn. Ved Klinikk A i Oslo behersker vi alle teknikker, men foretrekker oftest metoden utviklet ved Rikshospitalet i Oslo gjennom et forskningsarbeidene som førte frem til en doktorgrad om fettsuging: «Suction assisted lipectomy. A clinical and experimental Study».

Fettsuging mage krever erfaring for å få et fint resultat.

Fettsuging mage

Innholdsfortegnelse

Fettsuging mage – vil du bli av med magefettet ved hjelp av fettsuging?

Fettsuging av mage er spesielt krevende og krever lang erfaring for å få et jevnt og fint resultat. En må også være klar over at en bukende mage består av flere komponenter som svai i ryggen, innvendig fett og slappe magemuskler, noe som eventuelt kan behandles særskilt. Det er kun det utvendige fettet som er tilgjengelig for fettsuging.

En ganske permanent fettfjerning

Fettsuging av mage – permanent fettfjerning Fettsuging av mage kan være en god løsning som fjerner et problemområde permanent. Grunnen til at fettsuging er en effektiv og god behandling er at vi er født med et bestemt antall fettceller. De fettcellene som fjernes fra et bestemt område med denne metoden kommer ikke tilbake. Det betyr at fettsuging av mage er en permanent fettfjerning. Hvis vi fettsuger en «kul» på magen, vil ikke kulen komme tilbake, selv om man skulle gå opp i vekt.  

Fettsuging mage erfaringer

Jeg har sett pasienter etter over 20 år i bransjen på kontroller og de har fremdeles en flat nedre mage mange år etter behandlingen, sier Overlege Ståle Buhagen Mange ser på fettsuging av mage som enkelt, da det er lett tilgang. Sannheten er at det krever lang erfaring og er et av de vanskeligste områdene å få fine resultater på. Dersom du lurer på om fettsuging av mage kan være noe for deg, er du velkommen til Klinikk A på Ryen i Oslo til en uforpliktende konsultasjon. Vi ligger lett tilgjengelig vis a vis Møller Bil med gratis parkeringsplasser rett utenfor våre lokaler. Les mer om fettsuging (liposkulptur) her.

Konklusjon

Fettsuging av mage er en effektiv metode for å fjerne uønskede fettansamlinger på magen. Prosedyren kan være en god løsning for personer som har prøvd å bli kvitt magefettet gjennom kosthold og trening, men som likevel ikke oppnår ønsket resultat. Det er viktig å huske at fettsuging mage ikke er en erstatning for en sunn livsstil, og det er fortsatt viktig å følge en balansert diett og mosjonere regelmessig for å opprettholde et sunt vekt- og livsstilsnivå. Før man bestemmer seg for å gjennomføre fettsuging av mage, bør man konsultere med en erfaren plastikkirurg for å diskutere forventningene og muligheter for prosedyren. Det er også viktig å forstå kostnader, risiko og potensielle bivirkninger som kan følge med en operasjon. For personer som er ellers sunne og i god fysisk form, kan fettsuging av mage være en effektiv måte å oppnå en mer ønsket kroppsfasong på. Det er imidlertid viktig å huske at prosedyren ikke er en quick fix, og at det vil kreve innsats og engasjement for å opprettholde resultatene over tid.  

Ofte stilte spørsmål om fettsuging mage

Hva er vanlige bivirkninger ved fettsuging av mage?

Som med alle kirurgiske inngrep, er det en risiko for bivirkninger ved fettsuging av mage. De vanligste bivirkningene for fettsuging mage inkluderer hevelse, blåmerker, smerter og ubehag. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og forsvinner gradvis i løpet av de første ukene etter operasjonen.

Hva er gjennomsnittlig resultat etter en fettsuging av mage?

Resultatene etter en fettsuging av mage kan variere fra person til person. Generelt sett kan man forvente å se en reduksjon i magefettet og en mer definert midje. Det endelige resultatet vil avhenge av flere faktorer, inkludert mengden fett som ble fjernet, pasientens alder og kroppstype.

Hva er forskjellen mellom fettsuging av mage med laser og uten laser?

Fettsuging av mage med laser bruker en laser for å smelte fettet før det fjernes. Dette kan gjøre det lettere å fjerne fettet og kan også bidra til en raskere helbredelsesprosess. Imidlertid kan fettsuging av mage med laser være dyrere enn tradisjonell fettsuging, og det kan ta lengre tid å utføre.

Fettsuging mage: Hva er prisen for fettsuging av mage i (2023)

Prisen for fettsuging av mage i Norge varierer avhengig av flere faktorer, inkludert klinikken som utfører operasjonen, mengden fett som skal fjernes, og om det er behov for å bruke laser under operasjonen. Generelt kan man forvente å betale mellom 30 000 og 60 000 kroner for en fettsuging av mage i Norge.

Hvorfor velger noen å gjøre fettsuging av mage i Tyrkia?

Noen velger å gjøre fettsuging av mage i Tyrkia på grunn av lavere kostnader og høy kvalitet på medisinsk behandling. Imidlertid bør man være forsiktig når man velger en klinikk i utlandet, og sørge for å gjøre grundig research før man tar en beslutning. Fettsuging av mage er en seriøs operasjon.

Hvor mye fett kan fjernes ved en fettsuging av mage?

Mengden fett som kan fjernes under en fettsuging av mage vil avhenge av flere faktorer, inkludert pasientens kroppstype og helse. Generelt sett anbefales det ikke å fjerne mer enn 5 liter fett under en fettsuging av mage, da dette kan øke risikoen for komplikasjoner.

Spør oss gjerne

Har du spørsmål om fettsuging mage, ta kontakt med oss
Petter Frode Amland Overlege dr.med. Spesialist i plastisk kirurgi Spesialist i gastroenterologisk kirurgi Spesialist i generell kirurgi Kilder: MED UI