Silikonpupper: Alt du trenger å vite om brystforstørrelse med silikonimplantater

Silikonpupper har vært og er fortsatt noe av det mest populære i Norge de siste årene. 

Silikonpupper er en type brystimplantat som brukes til å forstørre og forme brystene. Det er en populær prosedyre innenfor plastisk kirurgi, og mange kvinner velger å gjennomgå denne operasjonen for å oppnå større og mer symmetriske bryster.

Silikonpupper består av en silikonprotese som er fylt med en geléaktig substans av silikon. 

En brystforstørrelse med silikonpupper kan være en god løsning for kvinner som ønsker å øke størrelsen på brystene sine, eller for de som ønsker å gjenopprette brystvolumet etter en graviditet eller vekttap. 

Silikonimplantater kan også brukes til å korrigere asymmetri eller andre brystrelaterte utfrordringer.

Det er viktig å huske på at silikonpupper ikke nødvendigvis er en permanent løsning, og at de kan kreve vedlikehold og eventuell utskifting over tid. 

Fordeler med silikonpupper

Fordeler med silikonpupper er selvtillit

Silikonpupper er en type plastisk kirurgi som kan ha flere fordeler for kvinner som ønsker større eller mer symmetriske bryster. 

Her er noen av fordelene med silikonpupper:

1. Økt selvtillit og selvfølelse

Mange kvinner opplever en økt følelse av selvtillit og selvfølelse etter å ha fått silikonpupper. Dette kan skyldes at de føler seg mer feminine og attraktive med større bryster. Å ha større bryster kan også gjøre det lettere å kle seg i klær som man føler seg komfortabel og selvsikker i.

2. Symmetriske bryster

Silikonpupper kan også brukes til å korrigere asymmetri i brystene. Dette kan være en stor fordel for kvinner som opplever ubehag eller selvfølelsesproblemer på grunn av asymmetriske bryster. Ved å bruke silikonpupper kan man oppnå en mer symmetrisk og balansert fasong på brystene.

3. Bedre kroppsholdning

Noen kvinner med mindre bryster kan oppleve rygg- og nakkeproblemer på grunn av dårlig kroppsholdning. Ved å få silikonpupper kan man oppnå en bedre kroppsholdning og redusere smerte og ubehag i rygg og nakke.

4. Rekonstruksjon etter brystkreft

Silikonproteser kan også brukes til rekonstruksjon av brystene etter brystkreft. Dette kan gi kvinner som har mistet brystene på grunn av kreft en mulighet til å få tilbake en mer naturlig og feminin kroppsform.

Det er viktig å merke seg at det også kan være ulemper og risikoer forbundet med silikonpupper, og at det er viktig å nøye vurdere disse før man bestemmer seg for å gjennomgå en slik operasjon.

Ulemper Med Silikonpupper

Ulemper med silikonpupper dyr prosedyre

Selv om silikonpupper kan gi en økt selvtillit og bedre kroppsimage for noen kvinner, er det også viktig å være klar over ulempene som kan følge med denne typen kosmetisk kirurgi. Her er noen av de vanligste ulempene ved silikonpupper:

  • Kostnad: Silikonpupper er en dyr prosedyre, og prisen kan variere avhengig av implantatet og teknikken som brukes. Gjennomsnittsprisen for silikonpupper ligger på rundt 45000 kroner, og for å fjerne implantatene må du ut med rundt 28000 kroner. Det er også viktig å merke seg at implantatene ikke nødvendigvis varer evig, og at de da må byttes ut etter noen år. Dette kan føre til ytterligere kostnader.
  • Komplikasjoner: Som med enhver kirurgisk prosedyre, kan det oppstå komplikasjoner under eller etter operasjonen. Mulige komplikasjoner ved silikonpupper inkluderer infeksjoner, blødninger, arrdannelse, asymmetri, kapseldannelse og redusert følelse i huden.
  • Fysisk ubehag: Noen kvinner kan oppleve fysisk ubehag etter å ha fått silikonpupper. Dette kan inkludere smerter i brystene, stivhet, og begrenset bevegelse i armene. Implantatene kan også føles tunge, og dette kan føre til rygg- og nakkeproblemer.
  • Sosialt stigma: Selv om silikonpupper er stadig mer vanlig, er det fortsatt en del sosialt stigma knyttet til denne typen kosmetisk kirurgi. Noen kvinner kan oppleve negative reaksjoner fra venner, familie eller samfunnet generelt. Det er riktignok større sosial aksept for silikonpupper i dag sammenliknet med for 10 og 20 år siden.

Det er viktig å nøye vurdere både fordelene og ulempene ved silikonpupper før man bestemmer seg for å gjennomgå denne typen kosmetisk kirurgi. Det kan også være lurt å diskutere alle mulige risikoer og komplikasjoner med en kvalifisert plastikk kirurg før man tar en endelig beslutning.

Kirurgisk Prosedyre

Forberedelse til kirurgi silikonimplantater

Forberedelse til kirurgi

Før kirurgisk inngrep vil pasienten gjennomgå en konsultasjon med kirurgen for å diskutere forventninger, risiko og mulige komplikasjoner. Pasienten vil også få informasjon om hvilken type protese som passer best for deres kropp og ønskede resultat.

I tillegg vil pasienten bli bedt om å gi informasjon om medisiner de tar, allergier og tidligere kirurgiske inngrep. Pasienten vil også bli bedt om å unngå å spise og drikke i minst seks timer før operasjonen.

Under kirurgi

Kirurgisk inngrep for å sette inn silikonpupper utføres under generell anestesi. Kirurgen vil lage et snitt i brystet, under brystet eller i armhulen, avhengig av pasientens preferanse og kroppstype. Deretter vil kirurgen lage en lomme i brystvevet for å plassere protesen.

Silikonproteser kan plasseres over eller under brystmusklene, avhengig av pasientens kroppstype og ønskede resultat. Etter at protesen er plassert, vil kirurgen lukke snittet med suturer.

Etter kirurgi

Etter operasjonen vil pasienten ha bandasjer rundt brystene og kan føle seg øm og sår. Smertestillende medisiner vil bli foreskrevet for å lindre ubehag. Pasienten vil også bli bedt om å bruke en spesiell støtte-BH i noen uker etter operasjonen for å hjelpe til med å støtte brystene og redusere hevelse.

Pasienten vil bli bedt om å unngå tunge løft og anstrengende aktiviteter i noen uker etter operasjonen. Det er viktig å følge legens instruksjoner for å sikre en vellykket rehabilitering og minimere risikoen for komplikasjoner.

Kostnader For Silikonpupper

Silikonpupper er en populær form for brystforstørrelse, men det kan være vanskelig å vite hva man kan forvente seg når det kommer til kostnader. Her vil vi gi deg en oversikt over hva du kan forvente deg når det kommer til priser for silikonpupper.

Ifølge Helsestart.no ligger gjennomsnittsprisen for silikonpupper på rundt  49 000 kroner i 2023. Dette inkluderer operasjonen og implantatene. Hvis du ønsker å fjerne implantatene senere, må du ut med rundt  34 000 kroner. For et implantatskifte er gjennomsnittsprisen  55 000 kroner.

Det er viktig å merke seg at disse prisene kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert klinikken du velger, størrelsen på implantatene du ønsker, og om du ønsker å gjøre flere operasjoner samtidig, for eksempel en brystløft.

Noen klinikker kan også tilby finansieringsalternativer for å gjøre det lettere å betale for operasjonen over tid. Det kan være lurt å undersøke disse alternativene før du bestemmer deg for å gjennomføre operasjonen.

Husk at det å velge å gjennomføre en operasjon for å få silikonpupper er en personlig avgjørelse, og det er viktig å tenke nøye gjennom både kostnader og potensielle risikoer før du tar en beslutning.

Se våre priser her

Mulige Risikoer Og Komplikasjoner

Selv om silikonpupper er en populær form for plastisk kirurgi, er det viktig å være klar over at det kan være noen risikoer og komplikasjoner forbundet med inngrepet.

En av de vanligste komplikasjonene er kapseldannelse. Dette skjer når kroppen reagerer på implantatet ved å danne en hard kapsel rundt det. Dette kan føre til at brystene føles harde og smertefulle, og i noen tilfeller kan det være nødvendig å fjerne implantatet og utføre en ny operasjon.

En annen mulig risiko er infeksjon. Selv om det er sjelden, kan infeksjoner oppstå etter operasjonen. Dette kan føre til at implantatet må fjernes midlertidig eller permanent, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Noen kvinner kan også oppleve endringer i følsomheten i brystene eller brystvortene etter operasjonen. Dette kan være midlertidig eller permanent, avhengig av hvor alvorlig det er.

Det er også en liten risiko for at implantatet kan sprekke eller lekke. Dette kan føre til at brystene ser unaturlige ut eller føles harde og smertefulle. Hvis dette skjer, må implantatet fjernes og erstattes med et nytt. Kvaliteten på dagens silikonimplantater er betydelig bedre sammenliknet med tidligere implantater. Mentor har nå livstidsgaranti på at implantatene ikke skal sprekke.

Det er viktig å diskutere alle mulige risikoer og komplikasjoner med legen din før du bestemmer deg for å gjennomgå en silikonpupper-operasjon. Det er også viktig å velge en erfaren og kvalifisert plastisk kirurg for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Gjenoppretting Og Helbredelse

Etter en silikonpupper-operasjon, vil pasienten trenge tid til å komme seg tilbake til normal daglig aktivitet. Helbredelsestiden kan variere fra person til person, og avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på implantatene og plasseringen av snittene.

Umiddelbart etter operasjonen vil pasienten bli overvåket av helsepersonell for å sikre at alt går som det skal. Pasienten vil også ha på seg en støtte-bh for å støtte brystene og redusere hevelse. Det er vanlig å føle smerte og ubehag etter operasjonen, og pasienten vil få smertestillende medisiner for å lindre dette.

Pasienten vil også få beskjed om å ta det rolig i de første dagene etter operasjonen. Fysisk aktivitet og tunge løft bør unngås i minst tre uker etter operasjonen. Det er også viktig å unngå å sove på magen, da dette kan forårsake ubehag og øke risikoen for komplikasjoner.

Pasienten vil ha en oppfølgingstime med kirurgen sin en til to  uker etter operasjonen for å sjekke at alt går som det skal og for å fjerne eventuelle sting. Vanligvis blir det sydd med innvendige sting som ikke skal fjernes og som går bort av seg selv. Det er også viktig å følge alle instruksjonene som gis av kirurgen og helsepersonellet for å sikre en rask og vellykket normal daglig funksjon og aktivitet.

I tillegg til å følge instruksjonene fra kirurgen og helsepersonellet, kan det være lurt å følge noen generelle tips for å hjelpe til med helbredelsesprosessen. Dette inkluderer å spise sunt og drikke nok vann, unngå alkohol og røyking, og ta det rolig og unngå stress. Pasienten bør også unngå å bruke tamponger eller ha samleie i minst to uker etter operasjonen, da dette kan øke risikoen for infeksjon.

Alt i alt kan det etter en silikonpupper-operasjon ta tid, men med riktig omsorg og oppfølging kan pasienten forvente å komme seg og få et vellykket resultat.

Langsiktige Resultater

Silikonpupper er en populær kosmetisk operasjon som kan gi kvinner større og mer symmetriske bryster. Men hva med langsiktige resultater? Er det verdt å investere i denne typen operasjon?

Silikonpupper varer i mange år, men det er viktig å huske at implantatene ikke varer evig. De fleste produsenter av silikonimplantater gir en garanti på mellom 10 og 15 år, men det er mulig å ha implantatene i brystene i lengre tid.

Det er viktig å merke seg at silikonpupper kan føre til komplikasjoner på lang sikt. Noen kvinner kan oppleve at implantatene sprekker eller får lekkasje, noe som kan føre til at silikonen sprer seg til andre deler av kroppen. Dette kan føre til helseproblemer og krever ofte en operasjon for å fjerne implantatene.

Til tross for disse potensielle risikoene, er silikonpupper fortsatt en populær operasjon blant kvinner som ønsker større bryster. Det er viktig å gjøre grundig forskning og snakke med en kvalifisert plastisk kirurg før man bestemmer seg for å gjennomføre en slik operasjon.

Konklusjon

Etter å ha undersøkt ulike aspekter ved silikonpupper, kan det konkluderes med at dette er en populær operasjon innen plastisk kirurgi. Mange kvinner velger å forstørre og forme brystene ved hjelp av silikonimplantater for å oppnå et mer ønsket utseende.

Det er flere faktorer som spiller inn når det gjelder valg av silikonimplantater, inkludert størrelse, form og type. Anatomiske/dråpeformede implantater gir et mer naturlig utseende, mens runde implantater gir en mer markert og rund form. Det er også viktig å velge riktig størrelse for å oppnå ønsket resultat. De beste silionprotesene på markedet har egenskaper som gjør at de oppleves naturlige i brystet, og til en viss grad endrer form slik naturlige bryst gjør, når man for eksempel endrer posisjon på overkroppen fra liggende til stående stilling. Disse protesene er runde, og kvinner velger disse protesene i større og større grad.  

Prisen for silikonpupper varierer, men gjennomsnittsprisen ligger på rundt 49000 kroner. Det er også viktig å være klar over risikoen ved operasjonen, som inkluderer infeksjon, blødning og smerter. Det er derfor viktig å velge en erfaren og kvalifisert plastisk kirurg for å minimere risikoen.

Til tross for risikoen og kostnadene, er det mange kvinner som er fornøyde med resultatet etter en vellykket operasjon. Det er viktig å nøye vurdere fordeler og ulemper ved silikonpupper før man tar en avgjørelse.

Relatert: Brystkirurgi

Ofte stilte spørsmål

Pris for brystforstørrelse

Prisen for brystforstørrelse med silikonimplantater kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert klinikken du velger, legens erfaring og implantatstørrelse. Gjennomsnittsprisen for silikonpupper ligger på rundt 49 000 kroner, og for å fjerne implantatene må du ut med rundt  34 000 kroner. For et implantatskifte er gjennomsnittsprisen  55 000 kroner. I de aller fleste tilfeller har du garanti på behandlingen.

Før og etter bilder av brystforstørrelse

Før og etter bilder av brystforstørrelse kan gi deg en idé om resultatene du kan forvente etter en brystforstørrelse. Det er viktig å huske på at resultatene kan variere avhengig av individuelle faktorer som kroppstype og implantatstørrelse. Før og etter bilder er ikke tillatt å vise på nettsider i Norge. Under en konsultasjon kan kirurgen vise før og etter bilder. Bestill konsultasjon hos oss

Silikonpupper i Oslo

Det er flere klinikker som tilbyr brystforstørrelse med silikonimplantater i Oslo. Det er viktig å gjøre grundig research og velge en klinikk med god omdømme og erfarne kirurger. Du kan finne informasjon om klinikker på nettet eller ved å spørre venner eller familie om anbefalinger.

Kan silikonpupper sprekke?

Silikonimplantater kan sprekke, men moderne implantater er laget for å minimere risikoen for brudd. Hvis et implantat sprekker, kan det føre til at brystet endrer form eller størrelse, og det kan være nødvendig å fjerne eller erstatte implantatet. Det er viktig å følge legens instruksjoner for oppfølging og kontroll for å overvåke implantatene.

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett, også kjent som brystforstørrelse med fettransplantasjon, er en alternativ metode for brystforstørrelse. Denne prosedyren innebærer å fjerne fett fra en del av kroppen din, for eksempel magen eller lårene, og overføre det til brystene. Resultatene kan variere, men denne metoden kan gi et mer naturlig utseende enn silikonimplantater.

Kan silikonpupper og brystforstørrelse med eget fett gjøres samtidig?

Operasjon med silikonproteser og samtidig fettransplantasjon er en operasjon som utføres stadig oftere. Fordelen med denne metoden er at vi kan kombinere det beste fra begge metoder: brystprotesene gir volum og fasongendring, fettransplantasjon bidrar til mykere overganger, noe forstørrelse og mer naturlig følelse og utseende. Samtidig hentes fett fra et annet område på kroppen, for eksempel fra innside knær, forside lår, mage eller hofte- midje. Ved denne metoden kan man også velge et litt mindre implantat, og likevel få et ønsket volum på brystene. 

Hvordan få naturlig utseende med silikonpupper?

For å oppnå et naturlig utseende med silikonimplantater er det viktig å velge riktig størrelse og form på implantatene. Kirurgen vil vanligvis ta hensyn til faktorer som kroppstype og brystets form for å velge det beste implantatet for deg. Det er også viktig å følge legens instruksjoner for etterbehandling og oppfølging for å sikre best mulig resultat.

silikonpupper implantater