Hjem | Plastikkirurgi | Ansiktskirurgi | Ansiktsløft: en populær kosmetisk prosedyre

Ansiktsløft: en populær kosmetisk prosedyre ​

Føler du alderen forandrer ansiktet ditt, eller synes du du ser eldre ut enn du føler deg? Her vil vi forklare deg hva et ansiktsløft / facelift er, så du kan se om det kan være en løsning for deg.

Hos Klinikk A vil du bli godt ivaretatt av våre spesialister innen plastikkirurgi og vårt operasjonsteam.     

Ansiktsløft
Innholdsfortegnelse

Introduksjon til et ansiktsløft

Et ansiktsløft utføres med høy presisjon og kombineres gjerne med liposkulptur (fettsuging). Dette inngrepet strammer opp huden i ansiktet og på halsen, glatter ut dype rynker og markante furer på kinn og munnviker. Det er også vanlig å kombinere øyelokkskirurgi med ansiktsløft for et enda bedre resultat. En god og nøyaktig utført facelift skal gjøre at du ser naturlig ut, med dine særegne ansiktstrekk. Du skal se ut som deg selv, i en noe yngre versjon.  
 

Ansiktsløft, også kjent som facelift, er en kirurgisk prosedyre som har som mål å gi et mer ungdommelig utseende til ansiktet og halsen. Prosedyren utføres ved å stramme opp huden og bløtdelene i nedre del av ansiktet og halsen og fjerne løs hud langs kjevekanten og på halsen.

Hva er ansiktsløft?

Ansiktsløft er en kirurgisk prosedyre som brukes til å stramme opp slapp hud i ansiktet og på halsen. Prosedyren involverer å gjøre en innvendig oppstramming av hud og bløtdeler, som gir et varig resultat. Ansiktsløft er også kjent som facelift.

Prosedyren kan hjelpe med å redusere synlige aldringstegn, inkludert rynker, fine linjer og slapp hud.

Et løft kan også hjelpe med å forbedre ansiktets konturer og gi et mer ungdommelig utseende. Det kan spesielt gi god effekt på kjeve- og hakepartiet.

Prosedyren utføres vanligvis under generell anestesi, og pasienter kan forvente en nedetid på omtrent en uke etter inngrepet. Det er viktig å forstå at ansiktsløft ikke er en permanent løsning, og at aldringstegn gradvis vil komme tilbake over tid.

Prisen for et ansiktsløft kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert hvor omfattende inngrepet er og hvor du velger å gjennomføre prosedyren. Det er viktig å diskutere kostnadene og forventningene med en kvalifisert plastisk kirurg før du bestemmer deg for å gjennomføre prosedyren.

 

Bedøvelse

Narkose eller sedasjon med lokalbedøvelse

Nedetid

7 dager

Tid på klinikken

Totalt 4 – 5 timer

Kontroll

Etter 2 dager, 7-9 dager og 3 - 6 måneder

Fakta om ansiktsløft

Priser for ansiktsløft

 • Ansiktsløft - Facelift (fra) Kr. 79.000,-
 • Halsløft Kr. 57.000,-
 • Øvre øyelokk Kr. 24.000,-
 • Nedre øyelokk/poser under øynene Kr. 35.000,-
 • Øvre og nedre øyelokk Kr. 44.000,-
 • Fettransplantasjon ansikt Kr. 25.000,-
 • Utstående ører Kr. 29.500,-

Hvem passer ansiktsløft for?

De fleste som vurderer et ansiktsløft er kvinner mellom 45 og 60 år. Ansiktsløftning er en populær kosmetisk prosedyre som kan gi et mer ungdommelig utseende. Det er imidlertid viktig å huske at ikke alle er egnet for en ansiktsløftning.

Her er noen faktorer som kan påvirke om en person er en god kandidat for prosedyren.

Underkjeve og hals

Personer som har overflødig fett under haken kan også være gode kandidater for en ansiktsløftning. Under et ansiktsløft er det vanlig å utføre fettsuging under haken for å fjerne overflødig fett i dette området og oppnå bedre oppstramming av halsen.

ansiktsløft for Underkjeve og hals

Liposkulptur

Personer som har overflødig fett under haken kan også være gode kandidater for en ansiktsløftning. Under et ansiktsløft er det vanlig å utføre fettsuging under haken for å fjerne overflødig fett i dette området og oppnå bedre oppstramming av halsen.

liposkulptur ansiktsløft

Rynkefjerning

Ansiktsløftning kan også være effektivt for personer som har dype linjer og rynker i ansiktet, spesielt i tinningområdet, foran øret, på kinnet og ned mot underkjeven. Et ansiktsløft vil gi jevnere og mer ungdommelig hudoverflate.

Det er viktig å huske at en ansiktsløftning ikke er en «quick fix» og ikke vil endre en persons grunnleggende ansiktstrekk. En ansiktsløftning kan imidlertid gi et mer ungdommelig utseende og påvirke selvtilliten til personen som gjennomgår prosedyren.

Rynkefjerning

Typer av ansiktsløft

En kosmetisk operasjon som strammer huden i ansiktet og gir en mer ungdommelig utseende. Det finnes flere typer ansiktsløft som kan utføres av en plastikkirurg.

Tradisjonelt ansiktsløft_

Tradisjonelt ansiktsløft

Tradisjonelt ansiktsløft er den vanligste formen for ansiktsløft. Det innebærer å stramme huden i hele ansiktet, inkludert halsen og kjevelinjen. Under operasjonen gjøres det et snitt langs hårfestet og rundt ørene, og huden løftes opp og strammes. Musklene og bløtdelene strammes vanligvis også opp, og ofte fjernes overflødig fett under haken.

Denne type ansiktsløft gir en betydelig forandring og kan være egnet for personer med løs hud og dype rynker. Det er en operasjon som krever omtrent en til to ukers rekonvalesenstid.

Mini ansiktsløft

Mini ansiktsløft

Mini ansiktsløft er en mindre omfattende form for ansiktsløft. Det fokuserer på å stramme huden i den nedre delen av ansiktet, spesielt rundt kjevelinjen. Denne type operasjon gir en mindre forandring enn tradisjonelt ansiktsløft. Ulempen ved dette inngrepet er at resultatet blir mindre varig sammenliknet med et tradisjonelt valg.

Fordeler med ansiktsløft

Ansiktsløft er en populær kosmetisk prosedyre som kan gi en mer ungdommelig og stram hud. Som med alle kosmetiske inngrep, har et løft både fordeler og ulemper som bør vurderes nøye før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet.

Fordeler med ansiktsløft

 • Oppstramming av løs hud: Ansiktsløft kan stramme opp huden på kinnet, kjevevinkelen og halsen.
 • Forbedret ansiktskontur: Ansiktsløft kan gi en forbedret ansiktskontur ved å stramme opp huden og fjerne overflødig fettvev.

 • Redusert synlighet av rynker og fine linjer: Ansiktsløft kan bidra til å redusere synligheten av rynker og fine linjer i ansiktet, spesielt rundt øyne, på kinnet, kjevevinkelen og halsen.

Økt selvtillit: Mange som gjennomfører ansiktsløft rapporterer en økt selvtillit og følelse av velvære etter inngrepet.

Ulemper med ansiktsløft

Det er viktig å huske at ansiktsløft ikke er for alle, og at man bør vurdere alle fordeler og ulemper nøye før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet. Det er også viktig å velge en erfaren og kvalifisert kirurg for å minimere risikoen for komplikasjoner og sikre best mulig resultat.

Ulemper med ansiktsløft

 • Kirurgisk risiko: Som med alle kirurgiske inngrep, er det alltid en risiko for komplikasjoner som infeksjon, blødning eller arrdannelse.
 • Ikke-permanent resultat: Ansiktsløft gir dessverre ikke et permanent resultat, og man kan ikke stoppe aldringsprosessen. Etter noen år vil huden igjen miste volum og elastisitet.
 • Kostnad: Ansiktsløft kan være en dyr prosedyre, spesielt hvis man velger å gjennomføre inngrepet hos en erfaren kirurg.

   

 

Rehabilitering etter ansiktsløft

Rehabilitering etter ansiktsløft

Rehabilitering etter ansiktsløft kan variere fra person til person, men det er noen generelle retningslinjer som kan følges for å sikre en rask og vellykket rehabilitering.

Tiden etter operasjonen

Etter en ansiktsløftoperasjon vil pasienten trenge noen dager til å komme seg. Det er vanlig å oppleve hevelse, blåmerker og smerter. Disse symptomene kan lindres med smertestillende medisiner og ved å holde hodet høyt når du hviler.

Det er viktig å unngå anstrengende aktiviteter og å holde seg i ro i minst to uker etter operasjonen. Pasienten bør være forsiktig med solen og beskytte seg mot soleksponering  de første 12 måndene etter operasjonen. I denne fasen bør høy solfaktor benyttes på arrene, helst SPF 30 eller høyere, gjerne kombinert med en hatt eller liknende. Dersom arrene ikke beskytttes mot solen kan de få pigmentering, noe som gjør arrene mer synlige.

Dren og sting

Etter operasjonen vil det være dren som fjernes første eller andre dag etter operasjon. Stingene vil bli fjernet etter omtrent en uke. Det er viktig å følge legens instruksjoner for å unngå infeksjoner og for å sikre en rask og vellykket rehabilitering.

Når kan man gå tilbake til arbeid?

Pasienter kan vanligvis gå tilbake til arbeid etter en til to uker, men dette kan variere avhengig av arbeidets art og hvor raskt pasienten gjenoppretter.

Hvor lenge vil resultatene vare?

Resultatene av en operasjon vil variere fra person til person, men de fleste vil oppleve en forbedring i utseendet som vil vare i flere år. Det er viktig å opprettholde en sunn livsstil, ta vare på huden og å beskytte den mot solskader for å opprettholde resultatene så lenge som mulig.

Pris

Prisen på en ansiktsløftoperasjon vil variere avhengig av klinikken og omfanget av operasjonen. En standard ansiktsløftoperasjon koster som regel fra 100.000 kroner. Prisen vil normalt inkludere behandling, bedøvelse/narkose, kontroller, forsikring og garanti. I noen tilfeller vil det kanskje være aktuelt å utføre andre behandlinger sammen med et ansiktsløft, som for eksempel halsløft, panneløft, øyelokkoperasjon og/eller fettfjerning.

Livet etter ansiktsloft

Livet etter ansiktsløft

Når man har gjennomført en operasjon, er det viktig å vite hva man kan forvente seg i tiden etterpå. Her er noen tips og råd for å gjøre livet etter ansiktsløft så enkelt som mulig.

Etter operasjonen

Umiddelbart etter operasjonen vil pasienten føle seg trøtt og av og til sliten. Det vil også være hevelser og blåmerker i ansiktet. Det er viktig å hvile mye og unngå fysisk anstrengelse i den første tiden. Pasienten må også unngå å røyke de første ukene etter operasjon, og bør ungå å drikke alkohol de første to ukene etter operasjonen.

Sykmelding og jobb

Pasienter med medisinsk indikasjon for et ansiktsløft har rett til sykmelding i en til to uker. I de fleste tilfeller har pasienter ikke rett på sykmelding etter ansiktsløftning. Hvor fort man kan gå tilbake i jobb avhenger imidlertid av hvor omfattende operasjonen var og hvor raskt pasienten kommer seg. En vanlig kontorjobb kan vanligvis utføres etter en til to uker. Det er viktig å følge legens råd og ikke gå tilbake til jobb før man er klar for det.

Kontroll

Etter operasjonen vil pasienten ha oppfølgingskontroller med legen sin. Dette er vanligvis en uke og tre til seks måneder etter operasjonen. Legen vil sjekke at alt har gått som det skal og gi råd om videre oppfølging.

Garanti

Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert plastikkirurg når man skal gjennomføre en ansiktsløftoperasjon. Mange klinikker tilbyr også en garanti på resultatet av operasjonen. Det er viktig å sjekke hva som er inkludert i garantien og hva som ikke er det.

Som med alle kirurgiske inngrep, vil resultatet av ansiktsløft operasjonen variere fra person til person. Det er viktig å ha realistiske forventninger og følge legens råd for å få et best mulig resultat.

Kostnader for ansiktsløft

Ansiktsløft er en kosmetisk, kirurgisk prosedyre som kan være kostbar. Prisen varierer avhengig av flere faktorer, inkludert geografisk beliggenhet, kirurgens erfaring og kvalifikasjoner, type ansiktsløft som utføres, og om det er nødvendig med andre behandlinger i tillegg til ansiktsløft.

Ifølge Helsestart, koster et standard ansiktsløft vanligvis mellom 60 000 og 70 000 kroner i 2023. Denne prisen inkluderer normalt behandling, bedøvelse/narkose, kontroller, forsikring og garanti. Imidlertid kan prisen variere avhengig av klinikken og kirurgen som utfører prosedyren. Det er viktig å diskutere dine ønsker og forventninger med kirurgen din for å finne den beste løsningen for deg.

Potensielle risikoer og komplikasjoner

Selv om ansiktsløft er en trygg og vanlig kirurgisk prosedyre, er det viktig å være klar over potensielle risikoer og komplikasjoner som kan oppstå. Før du bestemmer deg for å gjennomgå et ansiktsløft, bør du diskutere disse risikoene og komplikasjonene med din plastikkirurg.

Noen av de vanligste risikoene og komplikasjonene ved ansiktsløft inkluderer:

 • Blødning: Blødning kan oppstå under eller etter operasjonen, og kan føre til hevelse og blåmerker. I sjeldne tilfeller kan det føre til mer alvorlige komplikasjoner som blodpropper eller infeksjoner.
 • Infeksjon: Som med alle kirurgiske prosedyrer, er det en risiko for infeksjon etter ansiktsløft. Symptomer på infeksjon inkluderer feber, smerte, rødhet og hevelse.
 • Arrdannelse: Ansiktsløfting kan føre til arrdannelse, spesielt hvis du har en tendens til å danne arr. Arr kan være synlige og kan ta lang tid å tilhele.
 • Nerve skade: Ansiktsløfting kan føre til midlertidig eller permanent skade på nerver i ansiktet, noe som kan føre til nummenhet eller svekkelse av ansiktsmusklene.
 • Ugunstig resultat: Selv om ansiktsløfting vanligvis gir gode resultater, er det en risiko for at resultatet ikke blir som forventet. Det kan være vanskelig å forutsi hvordan huden vil reagere på operasjonen, og noen ganger kan det være nødvendig med en annen operasjon for å korrigere uønskede resultater.

Det er viktig å huske at disse risikoene og komplikasjonene er sjeldne og kan unngås ved å velge en erfaren og kvalifisert plastikkirurg, følge alle instruksjoner for pre- og postoperativ omsorg, og være realistisk om forventningene til resultatet.

Ofte stilte spørsmål om ansiktsløft

Trenger jeg antibiotika?

Ja, det er vanlig å få antibiotika før et ansiktsløft for å forebygge infeksjoner. Legen vil gi deg mer informasjon om dette og foreskrive medisiner som er nødvendige.

Hva er prisen for et nedre ansiktsløft?

Prisen for et nedre ansiktsløft kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert klinikkens beliggenhet, kirurgens erfaring og omfanget av prosedyren. Ifølge Helsestart kan et standard ansiktsløft koste fra 60.000 til 70.000 kroner, men det kan være nødvendig med andre behandlinger i tillegg, som halsløft, panneløft eller øyelokkoperasjon.

Hvor lang tid tar det å komme seg etter et ansiktsløft?

Tiden det tar å komme seg etter et ansiktsløft varierer fra person til person, men det tar vanligvis rundt en til to uker før du kan gå tilbake til jobb og andre daglige aktiviteter. Fra og med en til to uker etter operasjon er det vanligvis få synlige tegn på en nylig gjennomgått operasjon. Det kan ta flere måneder før det siste av hevelse forsvinner helt, og du ser det endelige resultatet av prosedyren. Legen vil gi deg mer informasjon om hva du kan forvente i løpet av restitusjonsperioden.

Hvor lenge er det hovent og synlig at jeg har operert?

Det anbefales å ta fri fra jobb i 7-14 dager etter operasjonen. Etter 14 dager vil det normalt være minimalt som er synlig etter operasjonen både med tanke på hevelse og blåmerker.

Hvor lenge må jeg ha bandasje?

Andre dag etter operasjonen kommer du på kontroll der kirurgen fjerner dren og deler av kompresjonsbandasjen. En spesialtilpasset faceliftbandasje beholdes til kontrollen 7-12 dager etter operasjonen, hvor blant annet sting fjernes.

 

Er det vondt etter operasjonen?

Det er veldig individuelt hvordan tiden etter operasjonen oppleves med tanke på smerter. Noen føler seg litt nummen noen dager, mens andre synes det svir og stikker litt i operasjonssårene. Det er sjeldent vi får tilbakemeldinger om sterke smerter. Du får med smertestillende tabletter fra klinikken når du reiser hjem, som du kan ta dersom det er nødvendig.

 

Er det vanlig å blø mye etter et ansiktsløft?

Litt blødning og blåmerker etter operasjonen er normalt. Større blødninger er sjeldent. Det legges inn dren på hver side under operasjonen, for sikkerhetsskyld. Disse fjernes en til to dager etter operasjonen.

 

Blir jeg sykmeldt?

Kosmetisk kirurgi gir ikke rett til sykmelding. Det medfører at du må ta deg fri fra jobben den tiden du skal være hjemme etter operasjonen. Noen ganger kombineres ansiktsløft med øvre øyelokksplastikk, som ved medisinsk indikasjon gir rett til sykmelding

Ønsker du å lese mer om ansiktsløft og facelift?

Norsk Helseinformatikk (nhi.no) har god og nøytral informasjon om ansiktsløft / facelift.

Les mer om ansiktsløft på nhi.no

 

Klinikk A

Møt Klinikk A sine ledende eksperter innen liposkulptur og plastikkirurgi for å få en faglig, individuell vurdering av dine muligheter.

hjelp med åreknuter og behandlinger team klinikk a

Over 30 års erfaring

Din plastikkirurg i Oslo

Ekspertise innen plastikkirurgi, og kosmestisk kirurgi

Leverandør av liposkulptur og plastikkirurgi siden 1992