Liposkulptur overkropp

Noen kan ha lokale fettansamlinger som er vanskelige eller umulig å både trene og slanke bort. I slike tilfeller er det god indikasjon for fettsuging. Fettsugingen i seg selv er ingen slankemetode, mer en metode for figurforming. På engelsk kalles det derfor liposuction, liposkulptur på norsk. Noen har også problemer med lipødem som også kan ha svært gode resultater ved denne type inngrep. 

Bryster

Det er hovedsakelig menn som fettsuger brystene, men det gjøres også til tider på kvinner i forbindelse med brystreduksjon. Dette er den vanligste formen for fettsuging blant menn. Fordelen med fettsuging fremfor vanlig kirurgi, er at du unngår store, skjemmende arr. I tillegg til fettvev fjernes ofte også kjertelvev hos menn for å oppnå best mulig resultat.

Mage, hofter og midje

Mage, hofter og midje er de vanligste områdene som behandles med liposkulptur/fettsuging. Huden trekker seg vanligvis pent sammen, også når det eventuelt foreligger et lite overskudd av hud. Fettsuging av mage gjøres ofte i kombinasjon med bukplastikk for å oppnå det beste resultatet. Hudoverskudd i hofteområdet er sjelden et problem.

FAKTA OM fettsuging

Operasjonstid:
Fra 1 time til 3 timer.
Avhenger av område.
Total tid på klinikken:
2 - 4 timer
Bedøvelse:
Lokalbedøvelse med sedasjon /
eller narkose
Kompresjonstøy:
Døgnet rundt i 1 uke, 
deretter dagtid i 3 uker.
Kontroll:
Etter 8 dager og etter 6 måneder
Nedetid:
Litt avhengig av behandlingen, men oftest 3-4 dager.
Fjerning av sting:
Fjernes på 8-dagers kontrollen.

Ofte stilte spørsmål

Blir det hovent og blåmerker?

Det er svært ulikt i hvilken grad personer får blåmerker, noen får mer, andre får lite eller ingenting. Teknikken som brukes gjær at det blir minimalt med blødning under inngrepet. Du må regne med at det er hovent og kan føles litt ujevnt de første ukene og opp mot 12 uker etter inngrepet. Dette er helt normalt og går seg gradvis til. Det er viktig å bruke kompresjonsplagget som anbefalt.

Er det vondt etter fettsuging?

Smerte oppleves veldig individuelt, men teknikken som brukes på Klinikk A gir minimale smerter og svært sjelden komplikasjoner. De fleste tilbakemeldingene vi får er at de føler seg «uforskammet bra» allerede dagen etter operasjonen.

Blir jeg sykmeldt?

Kosmetisk kirurgi gir ikke rett til sykmelding. Vi anbefaler derfor at du tar fri fra jobben 1 uke etter inngrepet dersom du har fysisk arbeide. Ved kontorarbeid kan det holde med 2-4 dager fri.
Tilbake til oversikt
Fettsuging av mage

Liposkulptur og plastikkirurgi

Klinikk A gir deg noen av landets dyktigste og mest erfarne plastikkirurger og helsepersonell innen fagfeltet. Vi tilbyr førsteklasses kirurgi og omsorg, og vi ønsker at du skal føle du får det lille ekstra under hele ditt opphold hos oss.
KONTAKT