Brystreduksjon

Brystreduksjon er en god kirurgisk løsning for kvinner med store og tunge bryster. Amming eller stor vektnedgang kan gi slappe og hengende bryster. Vi forstår at dette kan være plagsomt for deg. Hengende bryster kan være plagsomt og gi nedsatt helse og livskvalitet, som hodepine, smerter i nakke, rygg og skuldre. Store og tunge bryster kan ofte strekke huden slik at brystene henger mer enn ønskelig. 

Ved ønske om brystreduksjon vil det være nødvendig med en konsultasjon med kirurg i forkant av en operasjon, der kirurgen undersøker deg og snakker med deg om dine ønsker og behov. Kirurgen vil sammen med deg komme frem til hva som er realistisk å forvente av resultat utfra deg og dine forutsetninger.

FAKTA OM brystreduksjon

Operasjonstid:
2 - 2,5 time
Total tid på klinikken:
3 - 4 timer
Bedøvelse:
Narkose
Kontroll:
Etter 8 dager og etter 3 - 6 måneder
Nedetid:
7 dager
Fjerning av sting:
Ingen sting skal fjernes

Ofte stilte spørsmål

Er det vondt etter operasjonen?

Smerte oppleves veldig individuelt, men brystreduksjon gir vanligvis lite smerter. Noen opplever nummenhet, andre opplever mer stikkende smerter i operasjonsområdet. Du vil få med smertestillende fra klinikken før du reiser hjem, som du kan ta dersom du opplever at det er vondt.

Hvor får jeg arr?

Dette kommer an på teknikken som brukes under operasjonen. I noen tilfeller er fettsuging beste alternativ, og da er det kun små snitt i underkant av brystet ved areola. Eller legges snittet som en omvendt T på undersiden av brystet slik at det ikke vil være synlig om du går med bikini eller utrigning.
Det er ulikt fra person til person hvordan arr huden danner. Normalt er arret rødlig i begynnelsen og blekner etter hvert.

Hvilken størrelse får jeg etter operasjonen?

Dette blir du og kirurgen din enige om i forkant. Kirurgen er opptatt av at du skal få det resultatet du ønsker deg.

Blir jeg sykmeldt?

Dersom brystkirurgien har medisinsk indikasjon har du rett på sykmelding. Dette snakker kirurgen med deg om under konsultasjonen.

Får jeg dren?

Det legges sjelden dren ved brystreduksjon. Dersom det skulle bli nødvendig, vil du få nøye og god informasjon om hvordan du skal forholde deg. Dren fjernes normalt etter 2-3 dager.

Når kan jeg sole meg etter brystreduksjon?

Vi anbefaler alltid at arr beskyttes 1 år etter operasjon. Beskytt godt med BH/bikini og solfaktor 50, så er du trygg.

Når kan jeg bade etter brystreduksjon?

Tidligst 2 uker etter operasjonen, eventuelt når sårene har grodd.

Når kan jeg dusje etter operasjonen?

Du kan dusje 4. dagen etter operasjonen. Tapen som sitter over operasjonssåret, skal sitte på når du dusjer. Du kan føne den tørr etter dusjing, eller bare la den lufttørke. Tapen skal sitte på til du kommer på første kontroll etter cirka 8 dager.
Tilbake til oversikt

Liposkulptur og plastikkirurgi

Klinikk A gir deg noen av landets dyktigste og mest erfarne plastikkirurger og helsepersonell innen fagfeltet. Vi tilbyr førsteklasses kirurgi og omsorg, og vi ønsker at du skal føle du får det lille ekstra under hele ditt opphold hos oss.
KONTAKT